Proširenje poslovanja za male privrednike naše općine

četvrtak, 15 Oktobar 2020 08:25

Danas su u kabinetu načelnika potpisani ugovori između Općine Bosanska Krupa i pravnih i fizičkih lica s područja naše općine, kroz Projekt općinskog okolišnog i ekonomskog upravljanja (MEG), za nabavku potrebnog materijala i mašina za bolji, kvalitetniji i dugotrajniji rad i poslovanje.

‘’Već treću godinu zaredom Općina Bosanska Krupa s UNDP-om, kroz MEG projekt pomaže poduzetnicima i privrednicima u kupovini novih osnovnih sredstava u proširenju svoje proizvodnje i naravno zapošljavanju. I ove godine smo okončali ovaj postupak i što je nama drago je što je sve za proširenje njihovog poslovanja i nova radnja mjesta ‘’ – ističe načelnik Armin Halitović.

Prema pravilniku o kriterijima, načinu i postupku raspodjele sredstava MEG projekta kroz program financijskih poticajnih mjera, koji se sufinancira sredstvima Vlade Švicarske, uz podršku i već dugotrajnu saradnju općine Bosanska Krupa, sredstva su dobila tri pravna i šest fizičkih lica iz Bosanske Krupe u iznosu od oko 78.000,00 KM.

Poticaje putem ovog projekta dobili su doo „Aldža&Elvis“- Bosanska Otoka, doo „Una-Metal IT“, doo „Mobel-Mont“- Bosanska Krupa, obrtnička radnja- proizvodnja i ugradnja stolarije „Dedić-plast“ Bosanska Otoka, domaća radinost „Ovčarstvo Kauković“, SD pržiona kafe „AZRA“ Bosanska Krupa, OKR „Beauty by Šejla“ Bosanska Krupa, obrtnička radnja „Max-plast“ Bosanska Otoka i obrtnička vulkanizerska radnja Bosanska Krupa.

Kroz svoje aplikacije, dobitnici ovog granta uglavnom su potraživali mašine za određenu vrstu posla kojeg obavljaju, a veoma su zahvalni za ovu vrstu pomoći budući da neki od njih imaju već zastarjele, dotrajale i neispravne mašine. Ovim projektom Općina Bosanska Krupa nastavila je oporavak privrede, ali i nastavila ustaljene prakse doprinosa radu lokalne zajednice i poslovanja u njoj.

 

Elma V.

 

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 777 puta

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 3087 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa