Finalistkinja u biznis liderstvu Fatima s TIM-medom

srijeda, 07 Oktobar 2020 11:07

Drugi put proglašeni bosanskohercegovački biznis lideri održivog razvoja

Nagrada za biznis lidere održivog razvoja u Bosni i Hercegovini je druga godišnja nagrada ove vrste u Bosni i Hercegovini s ciljem promocije aktivnosti privatnog sektora u oblasti održivog razvoja u zemlji.

Ni ovdje Bosanska Krupa nije ostala bez svog predstavnika.Na javni poziv sa svojim rezultatima prijavila se i Fatima Gerzić-vlasnica obrtničke radnje TIM-med i svojim radom, od meda i prvih suhih ljekovitih biljaka,do brojnih proizvoda,do posljednjeg šipkovog i ružinog ulja, postala finalistica,rame uz rame s već poznatim privatnim poduzećima u BiH.Veliki uspjeh za jedan mali obrt,za ambiciozan i inovativan rad u lokalnoj sredini,s proizvodima koji se prepoznaju i u inozemstvu.

Privatne kompanije u BiH već implementiraju hvale vrijedne aktivnosti i strategije koje doprinose ciljevima održivog razvoja, kako na globalnoj razini, tako i u Bosni i Hercegovini. Nagrada za biznis lidere održivog razvoja ima za cilj : prepoznati i istaknuti napore privatnih kompanija u realizaciji ciljeva održivog razvoja u BiH,motivirati druge aktere u privatnom sektoru da uvrštavaju ciljeve održivog razvoja u svoje poslovne modele.

Fokus nagrade jeste stvaranje dobrih radnih mjesta i zaštita okoliša. Stoga su kroz ovu aktivnost identificirani biznis lideri održivog razvoja u Bosni i Hercegovini za 2019. godinu u dvije tematske oblasti a to su “Ljudi” i “Resursi i okoliš”.

Nagrada se dodjeljuje za male, srednje i velike poslovne subjekte u BiH.

„Švedska podržava implementaciju Ciljeva održivog razvoja u Bosni i Hercegovini sa 1,1 milion eura sredstava plasiranih preko UN-u u BiH. Zato što su Ciljevi održivog razvoja pitanje naše budućnosti. Ako uopšte želimo da imamo budućnost moramo se okrenuti održivosti.Naglašavam da je implementacija Agende 2030 i ciljeva održivog razvoja je prioritet za Švedsku unutarnju ali i vanjsku politiku“ rekao je juče Švedski ambasador Nj.E. Anders Hagelberg.

- Cijela ova sedmica je posebno sedmica ciljeva održivog razvoja kada pokušavamo i želimo da stavimo naglasak na firme koje u svom poslovanju rade i uvode inovacije koj su posvećene okolišu i naravno posvećene su dobroj brizi o svojim zaposlenicima. Imamo svega još 10 godina da dostignemo ciljeve održivog razvoja i zaista je vrlo važno da radimo i sa privatnim sektorom kako bi brže i lakše ostvarili te ciljeve - istakla je Steliana Nedera, rezidentna predstavnica UNDP-a.

lideri-biznisss 

Nagrada se organizira u okviru projekta „Podrška pripreme za implementaciju Ciljeva održivog razvoja (SDGs) i angažiranje privatnog sektora“ kojeg provodi UNDP i finansira Vlada Švedske,a ove godine su je dobile kompanije STICH 22, Unija MF d.o.o, Ministry of programming i LANACO d.o.o.

Dugogodišnje djelovanje,usavršavanje,uvođenje savremene tehnologije i naravno usklađenost sa održivim razvojem u oblasti ekologije i takvog odnosa prema resursima,doprinjelo je da se među 27 finalista od 77 prijavljenih poduzeća nađe i bosanskokrupski obrt TIM-Med Fatime Timke Gerzić.

„Za dugodišnji trud to je veliko priznanje i podrška mom obrtu koji me pored svih nevolja u poslovanju zbog sveopće situacije, već po navici motiviše da idem dalje u pravcu baš svih preporuka koje smo usvojili kroz ovaj jedinstven projekt“,kratko nam je iz Sarajeva poslije primanja diplome finaliste kazala vlasnica ovog obrta,odnosno osnivačica i predsjednica Asocijacije poljoprivrednih prozvođača organske proizvodnje Unsko-sanskog kantona.

Obrt TIM-med sa svojim proizvodima je trenutno na velikom sajmu organskih proizvoda u Sarajevu.

Dževada Štancl

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 858 puta

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1645 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa