Javni poziv za YEP Inkubator otvoren i jučer javno prezentiran

četvrtak, 09 Juli 2020 11:31

YEP Inkubator poslovnih ideja predstavljen je u utorak i u Bosanskoj Krupi, a u saradnji sa Općinom Bosanska Krupa i fondacijom IMPAKT.Podsjećanja radi, program podrške poslovnim idejama uključuje finansijsku, stručnu i mentorsku podršku za pet poslovnih poduhvata na području općine Bosanska Krupa.

Općina Bosanska Krupa je kao i mnoge druge,osobito iz Unsko-sanskog kantona, suočena sa izraženim problemom odlaska stanovništva, a naročito mladih,a ovo je bila izuzetna prilika za mlade koji ne žele otići iz zemlje,da se informiraju o ovom preduzetničkom programu,koji bi za njih mogao biti katalizator pozitivnih ekonomskih promjena i kojim bi sebi mogli otvoriti nove mogućnosti i radna mjesta.

Načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović i izvršna direktorica Investicijske fondacije IMPAKT Mirela Omerović potpisali su tokom juna mjeseca Ugovor o partnerstvu na realizaciji programa podrške preduzetništvu kroz YEP Inkubator poslovnih ideja u Bosanskoj Krupi. Koordinatorica ovog projekta je rukovoditeljka Službe za općinski razvoj,Esma Hergić koja je i na promociji projekta kazala da bi ova saradnja, između ostalog, trebala rezultirati finansijskom, stručnom i mentorskom podrškom za pet novih ili postojećih poslovnih poduhvata na području lokalne zajednice.

Onako kako stoji u Ugovoru i protokolu aktivnosti, početkom jula raspisan je javni poziv za aplikaciju YEP Inkubatora za sve one koji su nezaposleni ili su zaposleni,a žele dopuniti vlastiti obrt,započeti realizaciju neke svoje ideje,ali i za nevladine organizacije koje žele pokrenuti svoja privredna društva kao vid socijalnog poduzetništva ili za one koji su registrovali poslovni poduhvat godinu dana prije poziva a žele unaprijediti biznis, bilo da je to novi proizvod, novo tržište, promjena poslovnog modela.

Na prezentaciji razgovarano je o mogućim poslovnim idejama i prilikama na području Bosanske Krupe, o povoljnostima registracije poslovnih subjekata, te o dinamici realizacije programa YEP Inkubator poslovnih ideja.Pored toga,oko dvadesetak zainteresiranih su mogli vidjeti i slušati o brojnim realiziranim YEP Inkubatorima u BiH po istom modelu,razgovarali su o svojim idejama.

Svi koji su u utorak prisustvovali ovoj prezentaciji YEP Poslovnog inkubatora su pozvani da popune aplikaciju ,prijave se ,a obaviješteni su da će se edukativne motivacione radionice i obuka za realizaciju projekata,organizirati od druge polovine augusta.

Program „YEP inkubator poslovnih ideja“ obuhvata analizu poslovne ideje, preduzetničku obuku koja slijedi za one koji se prijave na Javni poziv i dodjelu bespovratne finansijske podrške  u iznosu do 5.000 KM za pet poslovnih ideja na području općine Bosanska Krupa. Svi koji registruju svoje biznise i dobiju bespovratnu finansijsku podršku, ulaze u sistem stručne i mentorske podrške, koji obuhvata pomoć na osnovu procijenjenih potreba preduzetnika, bilo da se radi o podršci u vidu promocije, u oblasti računovodstva, pravnih pitanja, umrežavanju i slično. U organizaciji kako ove, tako i svih informativnih radionica, vodilo se računa da se zainteresovani građani-mladi pridržavaju higijensko-epidemioloških mjera koje uključuju obavezu nošenja zaštitne maske i održavanje fizičke distance u odnosu na druge učesnike. Javni poziv za učešće u YEP Inkubatoru poslovnih ideja Bosanska Krupa otvoren,prijavite se !

Dževada Štancl

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 393 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 605 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa