UNDP pozvao sve firme u BiH da dostave spisak medicinske opreme koju mogu proizvesti

Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock

Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) pozvao je sve firme iz Bosne i Hercegovine koje imaju kapacitet za proizvodnju zaštitne medicinske opreme da popune i dostave im spisak opreme koju proizvode ili mogu proizvesti.
UNDP Bosne i Hercegovine je obavijestio da u okviru podrške vlastima Bosne i Hercegovine na pandemiju Covid-19 pozivaju sve firme iz BiH koje imaju kapacitet za proizvodnju zaštitne medicinske opreme.

"Potrebo je da spisak opreme koju proizvode/mogu proizvesti pošalju na e-mail adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. do četvrtka, 2. aprila 2020. godine do 12:00 sa napomenom 'Za Odgovor na Covid-19 u BiH-Proizvodnja zaštitne medicinske opreme'", navode iz UNDP-a.

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine uvelo je nacionalno vanredno stanje 17. marta 2020. godine definišući sveobuhvatni set mjera kako bi se suzbilo dalje širenje virusa Covid-19 na prostoru BiH.

"Projekat 'Odgovor na Covid-19 u BiH' će služiti kao pomoć lokalnim, kantonalnim, entitetskim i državnim institucijama u pravovremenoj nabavci potrebne medicinske opreme i materijala, a u svrhu sprečavanja i suzbijanja Covid-19 virusa na teritoriji BiH", stoji u pozivu UNDP-a.

 

Izvor: Klix.ba

Ocijeni
(0 glasova)

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1637 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa