Greška
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/radiobkb/public_html/images/SMRCA Izolatorij
Obavijest
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/SMRCA Izolatorij

Firma „Smrča“ za izolatorij u Bosanskoj Krupi donirala 20 kreveta

petak, 27 Mart 2020 14:48

„Smrča“ d.o.o. iz Bosanske Krupe za izolatorij u ovoj općini donirala je 20 novih kreveta čija je montaža već počela. Ugovor o donaciji sa direktorom Emirom Mujićem potpisao je načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović.

Jučer je u Bosanskoj Krupi za slučaj širenja koronavirusa počelo uspostavljanje izolatorija. U njemu će se ukoliko bude potrebe smještati pacijenti sa lakšom i srednje teškom kliničkom slikom, dok će se teži slučajevi upućivati u Kantonalnu bolnicu „Dr. Irfan Ljubijankić“.

Pedeset kreveta za izolatorij obezbijedila je Općina Bosanska Krupa, Dom zdravlja i Crveni križ, a danas je stigla i vrijedna donacija firme „Smrča“ iz Bosanske Krupe, 20 novih kreveta iz vlastite proizvodnje.

„Ovo je samo potvrda da u Bosanskoj Krupi imamo društveno odgovorne kompanije, privrednike koji mogu prepoznati potrebe organa uprave i svojih sugrađana. Podrška, uvezanost, zajedničko djelovanje je nešto što ohrabruje a to je vrlo važno. Ova donacija je vrijedna u svakom smislu, naročito kada se zna da je od firme koja je u decembru zbog požara imala višemilionsku štetu. Zahvaljujem se u svoje i u ime svih građana Bosanske Krupe“, kaže načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović.

Izolatorij je zbog blizine Doma zdravlja smješten u Prvoj osnovnoj školi. U odvojenim prostorijama, odnosno karantenima, imat će pripremljenih 70 kreveta i svu opremu neophodnu za oboljeve ukoliko ih bude u Bosanskoj Krupi.

Civilna zaštita na čelu sa komandantom Arminom Halitovićem, zajedno sa nadležnim koji pomažu u sprečavanju širenja zaraze, poput Doma zdravlja, Policijske stanice, profesionalnih i dobrovoljnih vatrogasnih jedinica, krizni štabovi u MZ, nadaju se da će preventivne mjere imati dobre rezultate i da izolatorij neće ni trebati.

Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa

{gallery}SMRCA Izolatorij{/gallery}

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 474 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 2537 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa