Grad na Uni će dobiti fabriku za flaširanje vode

Vlada USK dala je prošle sedmice saglasnost na dodjelu koncesije za korištenje vode izvorišta Ostrovica u Kulen Vakufu, Bihać u količini od 10.00 1/s, radi njenog pakovanja (flaširanja) i prodaje na tržištu.

Koncesiju je dobilo privredno društvo “Green Water” d.o.o. Kulen Vakuf te je ovlašteno Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva da zaključi Ugovor o koncesiji. 

Firma je ranije dobila odobrenje Gradskog vijeća Bihać. Kako su tada pisali krajiški mediji, Bihać bi trebao dobiti novi proizvodni pogon, koji bi zapošljavao 11 radnika. Voda koja će se flaširati i prodavati zvat će se Una

Investitor je uložio u fabriku “Green water” iz Kulen Vakufa, koja je ugašena 2007. godine.

– U narednom periodu firma “Green Water” sa svojim partnerima planira u postojećim kapacitetima pokrenuti proizvodnju, dok se riješe sve zakonske regulative, od koncesije, vodni saglasnosti i svih dozvola koje su potrebne za rad. A u narednom periodu poslije pokretanja proizvodnje, kreće se sa drugom realizacijom. To je izgradnja novog pogona za proizvodnju. Za prvu investiciju se planira 5,6 miliona eura u novo postrojenje. A druga investicija je izgradnja nove hale i kupovina određenog zemljišta oko fabrike – kazao je u maju ove godine Nedžad Kosović, predstavnik firme “Green Water”.

Voda bi se crpila u svom kapacitetu, 10 litara u sekundi. Taj proizvod će se pojaviti na području kantona i šireg regiona.  

– Ovo je jedna lijepa priča po pitanju doprinosa ukupnom ekonomskom razvoju Bihaća – naveo je Sakib Alijagić, šef Odsjeka za privredu Gradske uprave Bihać.

“Green water” je 2004. godine pokrenulo proizvodnju ali je obustavljena nakon tri godine zbog nesretnog slučaja, kada je stradao jedan od većinskih vlasnika fabrike. U međuvremenu, preduzeće je dobilo nove vlasnike.

(Vlada USK)

Zadnji put promjenjen srijeda, 25 Oktobar 2023 07:26
Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 364 puta

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1390 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa