Jutros je u našoj zemlji pretežno sunčno vrijeme. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove ima magle i niske naoblake.
Temperature zraka u 08 sati (°C):
Bjelašnica -4;
Bugojno, Grude, Livno 2;
Banja Luka, Bijeljina, Ivan-sedlo, Prijedor 3;
Bihać, Sanski Most, Sokolac, Srebrenica 4;
Doboj, Gradačac, Sarajevo 6;
Zenica 7;
Trebinje 11;
Mostar 12;
Neum 13;
Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 954 hPa, za 9 hPa je viši od normalnog i lagano raste.
PROGNOZA VREMENA ZA DANAS
Danas će u našoj zemlji preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Dio prijepodneva po kotlinama Bosne sa maglom i niskom naoblakom. Vjetar slab do umjeren istočni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura od 11 do 17, na jugu do 20 °C.
U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Dnevna temperatura oko 13 °C.

Izvor: FHMZ

U BiH danas oblačno sa kišom

subota, 23 Oktobar 2021 07:31

Jutros je u našoj zemlji pretežno oblačno vrijeme sa kišom u većem dijelu Bosne.
Temperature zraka u 08 sati (°C):
Bjelašnica 3;Gradačac 8;Ivan-sedlo, Livno, Sanski Most, Zenica 10;Bihać, Bugojno 11;Sarajevo 12;Grude 14;Mostar 16;Neum 18;
Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 947 hPa, za 2 hPa je viši od normalnog i lagano raste.
PROGNOZA VREMENA ZA DANAS
Danas će u našoj zemlji preovladavati pretežno oblačno vrijeme uz postepeno smanjenje naoblake u drugom dijelu dana. Prije podne kiša u većini područja, a poslije podne, uglavnom, na istoku, jugoistoku Bosne i u Hercegovini. Vjetar slab primjenljivog smjerea. Dnevna temperatura od 9 do 15, na jugu od 16 do 20 °C.
U Sarajevu oblačno vrijeme sa kišom prije podne. Dnevna temperatura oko 13 °C.

Izvor: FHMZ

-Policijska stanica Bos. Krupa obavještava da je u 12,15 sati dežurni iz hitne služba Doma zdravlja dojavilo da je jedno lice zadobilo povrede od ujeda psa na lokalnom putu Veliki Badić. Riječ je o krivičnom djelu(KD) -nesavjesno čuvanje pasa ili drugih opasnih životinja od strane 1 lica.Nakon kompletiranja predmeta izvještaj Kantonalnom tužilaštvu o počinjenom KD-u.

-Vatrogasna jedinica izvještava da je imala tehničku intervenciju u 15,52 sati Zalin.Dojava da je u pećinu dubine oko 15 metara upalo jedno lice.Na lice mjesta izašla tri vatrogasca sa vatrogasnim vozilom.Lice izvučeno iz pećine u 17,30 sati.

-Hitna služba Doma zdravlja Bos. Krupa saopćava da je u proteklom periodu pregledala 33 pacijenata, za KB “Dr. Irfan Ljubijankić” upućeno 4 lica. Na porodilištu nije bilo prinova.

-JKP“10. Juli ”Bos. Krupa saopćava da je isporuka vode u proteklom periodu na području općine zadovoljavajuća.Danas od 09,00 do 15,00 sati planski prekid u isporuci vode u ul.Lipik. Sanacija kvara na mreži., i od 07,30 do 10,00 sati u ul.Otočkih heroja.Radovi na mreži.

-Elektro-distribucija izvještava da je isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu zadovoljavajuća. Danas nema planski prekida u isporuci električne energije.

-Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopćava da se autobusni saobraćaj u lokalnim i među - gradskim linijama u proteklom periodu odvija po redu vožnje.

-Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine prohodne, uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, saobraćaj na svim putnim pravcima odvija po mokrim kolovozima.

Upozorenje na odrone kamenja na kolovoz na mag.puta M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na pravcima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

-Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 15 C , vlažnost zraka 97 % , dok je vodostaj rijeke Une 30 cm (NV).

 

Operativni centar Civilne zaštite

Bosanska Krupa

Izjašnjavajući se juče o dnevnom redu jedanaeste sjednice Općinskog vijeća Bosanska Krupa od 23 prisutna vijećnika, jedan je glasao protiv, dok su 22 bila suzdržana čime dnevni red nije dobio potrebnu podršku.

Nakon što je predsjedavajući Općinskog vijeća Djemal Elezović konstatovao da dnevni red nije prošao, odmah je u odjavi sjednice pozvao vijećnike na održavanje sjednice Kolegija. Tako je odlučeno da će novi termin održavanja sjednice biti u srijedu 27.oktobra. Izmjena je na tački osam - Prijedlog zaključka o davanju saglasnosti na Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji Jedinistvenog općinskog organa uprave općine Bosanska Krupa odnosno sistematizaciji u organu uprave koju je Kolegij skinuo sa dnevnog reda.Time je dnevni red izmijenjen samo u pomenutom dijelu,ostalih izmijena nema. Inače na dnevnom redu se nalazi i rebalans budžeta, stavka koja se tiče izdvajanje sredstava za dječiji vrtić. Ovu informaciju općinski načelnik je već najavio , a radi se o sredsvima namijenjenim za finansiranje troškova nove odgojne grupe u JU „Dječje obdanište i Dom učenika“ Bosanska Krupa. Riječ je o sredstvima u iznosu nešto višim od 10 000 KM.

Renata S.

Stranica 1 od 1452

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 437 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.