Domovi zdravlja u USK počeli izdavati covid pasoše

U svim domovima zdravlja u Unsko-sanskom kantonu krenulo se sa izdavanjem potvrda o vakcinaciji protiv covida-19 ili tzv. Covid pasoša sa QR kodom.

Ovaj papir, bilo da je printani ili u nekoj od elektronskih formi već je neophodan za slobodno putovanje, koje je do sada ovisilo o negativnom testu na koronavirus. Svi oni koji su revakcinisani nekom od dostupnih vakcina, mogu u Higijensko-epidemiološkoj službi matičnog doma zdravlja tražiti i besplatno dobiti svoj Covid pasoš. Za sada, pasoši sa QR kodom izdaju se na A 4 papiru, a potvrda o vakcinaciji i revakcinaciji vraća se pacijentu.

Separator3

U Domu zdravlja Bosanska Krupa također se vrši izdavanje potvrda o vakcinaciji protiv covida-19 ili tzv. covid pasoša – potvrdio je direktor ove ustanove Mujo Kekić. Zbog pogoršane epidemiološke situacije u BiH pa tako i na području naše općine, direktor Kekić je i i ovom prilikom naglasio da Dom zdravlja Bosanska Krupa raspolaže sa dovoljnim količinama vakcina i uputio apel svim sugrađanima koji se nisu vakcinisali da to učine što prije. Vakcinacija u Domu zdravlja Bosanska Krupa vrši se svakodnevno.

Izvor: rtvusk/RadioBK

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 249 puta

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 913 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.