U Unsko-sanskom kantonu do sada vakcinisane 3. 472 osobe

Ministrica zdravstva Unsko-sanskog kantona Nermina Ćemalović potvrdila je kako su u ovom dijelu BiH do sada vakcinisane 3.472 osobe.
"Prvo smo dobili 1.000 doza AstraZenece iz donacije Republike Srbije, zatim su nam stigle 762 doze Pfizera, te nakon toga ponovo 1.710 doza AstraZenece. Dakle, zvanično možemo reći da su sve dobijene doze utrošene, odnosno da su u proteklom periodu vakcinisana 3.472 građana našeg kantona", kazala je ministrica Ćemalović.
Dodala je da se danas očekuje planirani kontigent vakcina kineskog proizvođača Sinovac, koje su stigle kao donacija Republike Turske.
"Očekujemo već danas 897 doza Sinovac vakcine, tako da bismo kroz nekoliko dana trebali imati više od četiri hiljade vakcinisanih građana kantona. Zavod za javno zdravstvo USK distribuira dobijene vakcine higijensko-epidemiološkim službama gradskih i općinskih domova zdravlja, koji onda provode proces vakcinacije", riječi su kantonalne ministrice zdravstva.
Prioritetni proces vakcinacije uposlenih u Kantonalnoj bolnici "Dr. Irfan Ljubijankić" u Bihaću je završen.
"Završili smo proces vakcinacije medicinskog i ostalog uposlenog osoblja u Kantonalnoj bolnici. Vakcinisani su svi koji su to željeli i mogli, dok će oni koji su eventualno čekali vakcinu određenog proizvođača, morati sada u regularni proces vakcinacije kao i svi ostali naši sugrađani", rekao je direktor Kantonalne bolnice u Bihaću Hajrudin Havić.
U gradovima i općinama Unsko-sanskog kantona prije dva dana je počela i masovnija imunizacija kategorije stanovništva starijih od 60 godina i hroničnih bolesnika, pa se konkretno u Bihaću već radi na adaptaciji većeg prostora za tu namjenu u prostorijama Gradskog kulturnog centra.
Izvor: FENA

Ocijeni
(0 glasova)

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 2600 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.