Peršić: Izbjegli smo najcrnju situaciju, uspjeli smo razvući epidemiju

FOTO: avaz.ba FOTO: avaz.ba

U Federaciji BiH dosad je testirano više od devet hiljada osoba, potvrdio je Zlatan Peršić, stručni savjetnik za odnose s javnošću Federalnog ministarstva zdravstva. U današnjem obraćanju javnosti on je iznio najnovije podatke vezane za borbu protiv korionavirusa.

- U FBiH su u posljednja 24 sata testirana 603 uzorka, od čega je kod sedam test pozitivan. Do sada je ukupno testirano 9.541 uzorak a koronavirus je potvrđen kod 729 osoba, tačnije 390 žena i 339 muškaraca - rekao je Peršić.

Odgovarajući na pitanja novinara o eventualnoj novčanoj nagradi za medicinske radnika u FBiH, s obzirom na to da je riječ o prvoj liniji fronta u borbi protiv koronavirusa, Peršić je rekao kako se rad zdravstvenih radnika mora valorizirati.

- Želim da se zahvalim svim zdravstvenim radnicima koji rade neprestano. U ime Ministarstva zahvaljujem im se na svemu što rade u pandemiji s koronavirusom. Zaista za sada imamo zavovoljavajuću situaciju. Izbjegli smo najcrnju situaciju, uspjeli smo da razvučemo epidemiju – rekao je Peršić.

Peršić je zahvalio i građanima koji poštuju izrečene mjere te istakao kako je upravo zahvaljujući toj odgovornosti BiH izbjegla težu situaciju.

Izvor: Avaz.ba

Ocijeni
(0 glasova)

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 435 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.