Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 54

Javna tribina SDA u Bosanskoj Krupi

U Bosasnskoj Krupi je u subotu naveče održana Java tribina Stranke demokratske akcije  koja je vezana za predstavljanje kandidata na izbornim listama ovog političkog subjekta za sve nivoe vlasti u BiH. Javna tribina započela je kratkim podsjećanjem na životni put i djelo i učenjem Fatihe pred dušu rahmetli Sulejmana Tihića, predsjednika Stranke demokratske akcije,koji je prije nekoliko dana preselio na ahiret.

Sam ovaj dogadjaj promjenio je već zamišljenu formu Javne tribine pa se tako odustalo od zabavnog dijela tribine a  veći broj onih koji su se trebali obratiti skupu,  u do posljednjeg mjesta ispunjenom Domu kulture u Bosanskoj Krupi, zbog odlaska na dženazu nisu uzeli učešće u Javnoj tribini.

Priliku za obraćanje okupljenim gradjanima iz podružnica SDA  Krupa 1 i Krupa 2 te Hodžinac i Halkići dobili su svi kandidati sa liste SDA iz Bosanske Krupe.U ime ovih podružnica prisutne je prvo pozdravio predsjednik podružnice Krupa 1 Edin Nuhić a prvi se kao kandidat za Zastupnički dom Parlameta Federacije Bosne i Hercegovine obratio Adis Hamzić. On je istakao prednosti liste koju nudi SDA i posebno se osvrnuo na mladost kandidata iz Bosanske Krupe koji su svi redom generacija osamdesetih godina i pred kojima stoji još mnogo godina uspješnog političkog rada. Mirsad Jusić, kanidat za Skupštinu Unsko sanskog kantona je uz navodjenje niza činjenica o projektima i objektima koji se završavaju i rade u Bsanskoj Krupi, učešće kadrova SDA u obezbjedjenju sredstava za njih. On je kao glavnog favorita i stranku koja će se sigurno vratiti ba vrh BH političke scene istakao  Stranku demokratske akcije i njenog kandidata za člana predsjedništva Bakira Izetbegovića . Kao razlog za to naveo je činjenicu da predhodna vlast nije iskoristila svoju šansu a SDA se u medjuvremenu konsolidovala, ponovo približila narodu i sada je spremna da se vrati na staze uspjeha. Sedija Fetić vjećnica općinskog vijeća i kandidatkinja za Skupštinu USK navela je svoje razloge zbog koji čvrsto stoji na putu koji  trasira SDA. Prvi veliki razlog je ratna uloga stranke koja je  ogranizovala odbranu i omogućila opstanak Bosne i Hercegovine a drugi veliki razlog je zaštita, čuvanje i isticanje imena Bošnjak , kojim se poslije dugo godina zaslugom SDA vratio identitet narodu koji je vjekovno na ovim prostorima.

Predsjednik OO SDA Bosanska Krupa i kandidat za kantonalnu skupštinu Mehmed Mahmić je izmedju ostalog rekao da od poraza na izborima 2010 godine Stranka demokratske akcije u Bosanskoj Krupi je imala mnogo problema unutar same sebe i  bavila se stvarima koji su je odvlačili od suštine političkog djelovanja u zajednici. Povjerenje u SDA se počelo vraćati nakon Općinskih izbora 2012  na kojima je SDA ponovo bila u samom vrhu i a kroz protekle dvije godine se nametnula i kao vodeća stranka u Općinskom vijeću i planira i u narednom periodu jačati svoju ulogu. Zato joj je neophodna efektna pobjeda na ovim izborima u Unsko sanskom kantonu , F BiH i državi BiH. U narednom periodu poslije pobjede na Općim izborima glavni cilj OO SDA Bosanska Krupa biće pripreme za 2016.godinu i preuzimanje pozicije općinskog načelnika koja već dva mandata nije u okrilju SDA. On je rekao da je ohrabren prepunom dvoranom Doma kulture i konstatovao da se SDA vraća u sami grad što u posljednje vrijeme nije bio slučaj. Pozvao je sve one koji su nekad bilili ili nikad nisu bili članovi SDA da se pridruže ovoj stranci. Potom se skupu obratio jedan od veterana SDA dr.Mustafa Ramić. On je istakao značaj podmladjivanja stranke i pozdravio slogan „U jedinstvu je snaga“ te pozvao sve one koji žele dobro ovoj državi da više nikada SDA ne stavljaju u drugi plan jer samo kada je bila jaka SDA bila je jaka i BiH.  Esad Bašagić, jedan od kandidata i  predsjednik kantonalnog odbora SDA je rekao da ovaj odbor čvrtso stoji iza kandidata SDA i da je i njihova politika da konačno poslije više mandata i SDA iz Bosanske Krupe mora imati svoje predstavnike u zakonodavnoj vlasti kantona ali i u strukturama izvršne vlasti jer se teško i sjetiti kada je neki ministar iz SDA iz Bosanske Krupe obavlja tu funkciju. Pozvao je na što veći izlazak na izbore i glasanje za SDA. Slično je govorio i podpredsjednik SDA BiH Senad Šepić koji je obećao svoj dalji angažman na pomoći ovoj općini koja je  zaslužila da joj svi nivoi vlasti više pomognu a to će biti jedino moguće ako SDA pobjedi na svim nivoima i ako se SDA bude pitala gdje će ići sredstva namjenjena za razvoj. Njegov govor propraćen je gromoglasnim aplauzom a Javna tribina završila je razgovorima i druženjem kandidata SDA sa prisutnim gradjanima.Na kraju Javne tribine najavljen je predizborni skup SDA koji će se održati 5.oktobra na Trgu Alije Izetbegovića.

Ocijeni
(0 glasova)

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1972 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa