Predizborni skup SDP-a BiH u Bosanskoj Krupi

U četvrtak navečer  je u Bosanskoj Krupi u prisustvu velikog broja gradjana bosanskokrupske općine održan centralni predizborni  skup Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine.Skup koji je održan pod sloganom UJEDINJENI  otvorio je predsjednik OO SDP-a Bosanska Krupa Muhidin dr.Šertović.On je izmedju ostalog rekao  da se sjetimo  kako je ovaj grad izgledao prije osam pa i prije 4 godine a kako izgleda sada.Rekao je da i oni  kojima je jedino zanimanji kritikovanje svega pozitivnog moraju zastati i zamisliti se a kada se zamisle moraju pošteno priznati da je Bosanska Krupa svoj najveći posljeratni zamah doživjela upravo dok je SDP- BiH bio na vlasti u općini .

Da nismo griješili, jesmo ali ko radi taj i griješi i mi smo svoje greške spremni priznati, poslušati Vaš glas i zasukati rukave te nastaviti i stvoriti uslove da što veći broj svih Vas živi od svoga rada,da što više mladih ide u školu koju želi i da penzioneri dostojanstveno žive svoje penzionerske dane.

Dakle griješili jesmo ali griješili su i drugi i to više od nas. Zato na izborima ako zaslužujemo kaznite nas pojedince , sve one koje smatrate krivim i nemojte zaokružiti njihovo ime ali nemojte kažnjavati SDP-BiH.  SDP-BiH je jedina realna snaga koja će spriječiti da nacionalisti ovu zemlju rasparčavaju izmedju sebe djeleći je na dva tri  ili koliko već djelova . Dosta nam je podjela , samo UJEDINJENI  možemo dalje i zato UJEDINJENI krenimo u drugo poluvrijeme ove, najbitnije,  utakmice za ulazak u elitno europsko društvo. Izmedju ostalog je rekao Muhidin Šetović.

Pozdravljajući skup u ulozi domaćina  općinski načelnik Armin Halitović je istakao značaj izlaska na izbore ali i značaj glasanja za SDP i posebno značaj glasanja za Krupljanke i Krupljane bez obzira za koju političku opciju se odlučite  jer samo sa svojim zastupnicima u višim nivoima vlasti možemo učiniti još više.

Nakon njegovog obraćanja  predstavljeni su svi kandidati SDP-a BiH sa područja Unsko sanskog kantona za sve nivoe vlasti a u ime liste za Unsko sanski kanton obratio se Doktor  Amir Murić.On je naglsio zasluge SDP-a za uredjenje oblasti zdravstva i podizanje zdravstvenih usluga na viši nivo te namjere za izgradnju nove bolnice u Bihaću koja će imati sve atribute kliničkog centra.

Mahmut Alagić je kao nosilac liste SDP-a za parlament Federacije BiH istakao činjenicu da je parlament Federacije BiH u proteklom mandatu i pored svih opstrukcija uspio donijeti čak 60 zakona koji su uglavnom  regulisali i poboljšavali opšte uslove života gradjana i najavio novi zamah odmah po objavljivanju rezultata izbora .

Doktor ekonomskih nauka Suljo Suljić jedan od kandidata za državni parlament  je svoje izlaganje usmjerio na ekonomske teme i  stvaranje boljih uslova za  privlačenje investicija te iznio niz kritika na više nivoe vlasti od kojih je zatražio da u budućnosti imaju više sluha za ideje i zahtjeve iz Bosanske Krupe.

Doktor Hamdija Lipovača kao nosilac liste SDP-a za državni parlament podsjetio je na značajne rezultate SDP-a u BiH i Unsko-sanskom kantonu te istakao činjenicu da je  u posljednjih šest godina Bosanska Krupa preporodjena, da je lider u otvaranju novih radnih mjesta u cijelom kantonu i  Federaciji BiH  i da je poslovna zona Pilana primjer hrabrosti ali i način na koji se pomoglo obespravljenim radnicima.Rekao je da SDP- neće praviti velike džambo plakate širom BiH već da je sva ta sredstva usmjerio za pomoć poplavljenim školama  medju kojima je i jedna u Sanskom Mostu. Tražio je da svi koji glasaju za SDP obavezno glasaju za Krupljane na listama a medju Krupljane je ,kao počasni gradjanin ,svrstao i sebe.

Generalni sekretar SDP-a Nermin Nikšić je istakao  niz zakona koje je uradila Vlada F BiH pod njegovim vodstvom i konstatovao da je upravo juče ,kada je održavan ovaj skup, na snagu stupio zakon o oduzimanju imovine stečene na nezakont način te obećao da će u najskorije vrijeme zaživjeti i svi antikoruptivni zakoni  koji su zahvaljujući vladi usvojeni. On je istako i činjenicu da je za vrijeme valsti SDP-a napravljeno više kilometara autoputa nego što su sve predhodne vlade od 1992 do danas napravile zajedno te najavio u slijedećem četverogodišnjem ciklusu još srotinjak kilometara na koridoru 5 C.

Kandidat za člana predsjedništva BiH Bakir Hadžimerović je rekao da će on biti dragačiji predsjednik od svih dosadašnjih i da će četvorogodišnji mandat iskoristiti  da  ukine funkciju koju obnaša i zalagati se da poslije četiri godine u drugom mandatu bude predsjednik Bosne i Hercegovine  a ne član troglavog rotirajućeg predsjedništva.Podsjetio je na svoju desetogodinju borbu protiv korupcije i kriminala zbog čega je skinut sa FTV-a ali je rekao da u njemu ima još snage i morala da nastavi sa razotkrivanjem kriminalaca u svim strukturama vlasti.

Predsjednik SDP-a BiH Zlatko Lagumdžija je izrazio zadovoljstvo što pred sobom na prvom SDP-ovom skupu na otvorenom vidi više od 4000 ljudi koji  su došli čuti šta kažu SDP-ovci.Pozvao je članove i simpatizere SDP-a da pored sebe  barem još jednom gradjaninu daju do znanja zašto trebaju glasati za SDP a pozvao je i sve one koji nisu članovi i simpatizeri SDP-a BiH a bili su prisutni na skupu da provjere svaku rječ koju su oni rekli i onda odluče zaslužuje li SDP njihov glas.

Skup je završen druženjem vrha SDP-a i kandidata na općim izborima sa stanovnicima bosanskokrupske općine i direktnim razgovorom sa zainteresiranim gradjanima.

Ocijeni
(0 glasova)

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 580 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa