Pao izvještaj Općinskog pravobranioca Bosanska Krupa Istaknuto

utorak, 31 Maj 2022 07:48

Bez diskusije, sa 10 „za“ i 12 „suzdržanih“ vijećnici Gradskog vijeća Bosanska Krupa juče nisu prihvatili izvještaj Općinskog pravobranioca.

Bila je ovo četvrta redovna sjednica koja je počela od 18 sati sa sedam predloženih i isto toliko usvojenih tačaka dnevnog reda. Iako je izazvao odredjene nedoumice i nejasnoće uz nešto dužu raspravu vijećnici su na kraju, većinom, prihvatili Prijedlog odluke o prodaji neizgrađenog građevinskog zemljišta u obuhvatu Regulacionog plana “Poslovna zona Pilana”. Riječ je o parceli od 877 metara kvadratnih koja sada služi kao pristupni put firmi Ringšpan. Početna cijena je 25 433 KM. Vijećnici su takodje prihvatili Prijedlog Odluke o imenovanju radne grupe za izradu Plana trajnog rješenja pasa lutalica na području grada Bosanska Krupa i njihovo zbrinjavanje. Podsjetimo, na prošloj sjednici Gradskog vijeća, vijećnica Edina Šertović aktualizirala je ovo pitanje kroz inicijativu koju je podnijela, a nepobitna je činjenica da su psi lutalice izražen problem u Bosanskoj Krupi i da trenutno ne postoji kvalitetno rješenje ove problematike. Pred komisijom koju čine vijećnici, predstavnik komunalnog preduzeća i predstavnik organa uprave je nimalo lak zadatak s obzirom na zakon kojeg je država usvojila, a da uslova na terenu za njegovo provodjenje nemamo. Pomenuta komisija bi trebala da u roku od 60 dana od dana stupanja na snagu izradi plan rješavanja pasa lutalica i dostavi ga Gradskom vijeću na razmatranje. Obzirom da Centralna izborna komisija BiH nije prihvatila Elmedinu Kavazović koja je na prošloj sjednici rješenjem Gradskog vijeća imenovana za člana Gradske izborne komisije vijećnici su imenovali zamjenskog člana, dok se ne provedu ponovne procedure za novog člana GIK-a. Za zamjenskog člana imenovali Ćamku Bešić diplomiranog pravnika.

Na znanje je primljena Informacija o Analizi rezultata mjerenja zadovoljstva građana javnim uslugama kao i Informacija Policijske stanice za mjesec april 2022.godine.

Tonski snimak IV redovne sjednice Gradskog vijeća Bosanska Krupa poslušajte u nedjelju, 05.juna od 12,30 sati.

Renata S.

Zadnji put promjenjen utorak, 31 Maj 2022 07:59
Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 3996 puta

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1816 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.