Poštovani učesnici odbrojavamo zadnja 2 dana do naše regate

Poštovani učesnici odbrojavamo zadnja 2 dana do naše regate. Ovaj put nas očekuje skoro 100 plovila na rijeci Uni pa smo vam dužni i da navedemo par stvari.

Start je od 9 i 30 na autobuskoj stanici u Bosanskoj Krupi gdje je organizovan prevoz za sve učesnike regate do starta regate. U toku puta će vam biti podijeljeni i sendviči. Vlastitima automobilima nije moguće ići. 

Nakon što dođete na mjesto starta dobićete broj čamca gdje vas  očekuje prsluk i veslo kod agencije od koje je čamac iznajmljen. U 12 sati ćemo zajedno zaploviti za Bosansku Krupu. 

Prva veća pauza se očekuje u 14 sati i tu ćemo biti više od sat vremena. Na plaži ćete imati mogućnost da kupite osvježenje ili hrane sa roštilja. 

Ulazak u Bosansku Krupu je planiran između 17 i 18 sati. Zbog velikog broja čamaca molimo Vas za nekoliko stvari:

– Ponesite šešir, kačket ili neku kapu radi sunca

– Ponesite kreme za sunčanje

– Dovoljan broj tekućine

– Molimo da se izostave bilo koja maltretiranja, svađe ili nepotrebni komentari iz čamaca u čamac

– Molimo vas prilikom dodjeljivanja čamca da imate strpljenja, dolazite svi u par minuta autobusom i potrebno je određeno vrijeme da vam pokazemo gdje su čamci i kako idete

– Molimo vas također da prilikom osvježenja i kupanja pratite druge čamce

– Za maloljetnu djecu odgovaraju roditelji koji su u čamcu

– Ukoliko bude većeg narušavnaja reda i mira Ministarstvo unutrašnjih poslova će u skladu sa Zakonom vas udaljiti i provesti proceduru

– Molimo da se ne razdvajaju toliko čamci nakon pauze da svi uđu u grad u roku nekoliko minuta.

– Molimo da ne koristite svoja plovila, ili pokušavate ući jer će svi čamci biti označeni, da izbjegnemo daljnje svađe, prepiranja i ostalo. Sve takve probleme će rješavati Ministarstvo unutrašnjih poslova USK.

Santitetsko vozilo će biti uvijek u pratnji putem te ukoliko zatreba imate mogućnost da vas momci iz obezbjeđenja odvedu do njih. 

Cilje regate jeste odmor na rijeci Uni, promocija turizma i prirode. Želimo vam lijep boravak, odmor i uživanje.

SVA PRAVA ZADRŽANA