Nogometaši GNK Bratstva rezultatom 2:0 savladali NK Ključ i tako odbaranili titulu osvajača KUP-a USK-a

Utakmica koja je započela minutom šutnje povodom smrtnog slučaja kojeg je zadesila člana kluba GNK Bratstva Seada Dizdarevića. Naime, Seadu Dizdareviću, inače ekonomu GNK Bratstva je preminuo tek rođeni unuk, pa je organizacija prilagodila zabavni program i minutom šutnje dala priliku da svako na svoj način oda počast. Navijačka skupina FARAONI je odustala od zamišljeniog spektakla, te se navijanje svelo na minimum.

U samom otvaranju utakmice GNK Bratstvo dosta igra ofanzivnije od protivničke ekipe. Isturenije, što bliže protivničkom golu, uz dosta trke da se spriječi kontra napad. Dosta domintniji, ali sa dosta propuštenih prilika u prvom poluvremenu. Igra se prebacila na desnu stranu u kojem se nudi mladi Nadarević, koji pravi mnogo problema za NK Ključ, ali ni jedna sa dobrom završnicom.

U nekoliko navrata Nadarevića, Đanana Ishaka, Admira Ljutića, da se savlada odbrana NK Ključa, ali svaka lopta završava pored gola.

Prvo poluvrijeme završava rezultatom 0:0.

U drugom poluvremenu NK Ključ dobija pozornost svojih navijača, i ulazi u igru malo agresivnije. U nekoliko navrata prijete mreži GNK Bratstva, ali svaki put bezuspješno. Ne, tako zadugo, a na grešku odbranbeni igrača NK Ključa, Kenan Velagić ostaje sam na desnoj strani i postiže gol u 55 minuti igre.

U 78. minuti zbog prigovaranja sudiji i agresivnog ponašanja Begić Adem (11) biva isključen iz igre, i ostavlja svoj tim za manje jedan.

U 88 minuti pokušajem šuta Admira Ljutića iz šesnaesterca NK Ključa, biva blokiran šut, ali Ljutić uporan dolazi do lopte i probijanjem kroz odbranu, Ljutić pada, te je dosuđen jedanaesterac.

Golom Admira Ljutića u 90 minuti Bratstvo je povelo 2:0 i s tim rezultatom završila finale Kup-a USK s još jednim peharom u svojoj kolekciji.

Čestitke Plavim!

Prije ove utakmice odigrano je finale KUP-a za juniore, igrače do 19 godina, a nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca juniori Jedinstva iz Bihaća bili su uspješniji od vršnjaka Krajine iz Cazina. U regularnom dijelu utakmice bilo je 1:1. Jedinstvo je sa igračem manje stiglo rezultatski nedostatak od 1:0, te izjednačujućem golom Nesimovića pristupilo se lutriji penala.

SVA PRAVA ZADŽANA