Poraz fudbalera BiH u prijateljskoj utakmici protiv Engleske

Strijelci za trijum Engleza rezultatom 3:0 bili su Palmer iz penala u 60, Alexander-Arnold u 85. i Kane u 89. minuti

Nakon što je Sergej Brabarez sjeo na tron Zmajeva, oformljena je nova mlada reprezentacija BiH. Pod njegovim vodstvom i vizijom možemo zaključiti da se radi o jako sposobnim mladim momcima koji imaju želju da rade i napreduju. S obzirom da je puno novih igrača pristiglo u reprezentaciju BiH, bit će potrebno vremena za uigravanje.

U ponedjeljak 3.06.2024. godine naša reprezentacija je igrala prijateljsku utakmicu protiv reprezentacije Engleske. U duelu u kojem su odmjerili snage vidjeli smo da je Engleska dominirala terenom od samog početka utakmice, te je u prvi pola sata utakmice stvorila dvije odlične prilike. Međutim, u oba navrata sjajno je intervenisao Nikola Vasilj, koji je zaustavio udarce Olieja Watkinsa u devetoj i Ezrija Konse u 28. minuti.

I BiH je zaprijetila u nekoliko navrata, a najbliže golu bila je u 41. minuti, kada je s dvadesetak metara pokušao Haris Hajradinović, ali je lopta nakon što je okrznula defanzivca Engleske otišla pored gola.

Na otvaranju drugog poluvremena Englezi su krenuli svim snagama naprijed. Bh. tim je odolijevao do 60. minute kada je Cole Palmer pogodio iz penala, nakon što je sudija poslije signalizacije VAR-a i pregleda situacije pokazao na bijelu tačku.

Prednost Engleske u 85. minuti uduplao je Tren Alexander-Arnold prelijepim golom nakon asistencije Jacka Grealisha, dok je konačnih 3:0 postavio Harry Kane pogotkom u 89. minuti.

Nakon utakmice oglasio se i trener reprezentacije BiH Sergej Barbarez, te je na svom instagram profilu objavio:

“Šteta, baš šteta, ali spremnost i kraj sezone su donijele svoju razliku.

Iz nedostatka snage dolazi dekoncentracija, nepažnja i to brutalno koriste najjače zemlje svijeta. Sasvim jednostavno.

Veliko hvala mojim (našim) momcima, na koje sam iznimno PONOSAN!”

Narednu prijateljsku utakmicu izabranici Sergeja Barbareza odigraće 8. juna u Empoliju protiv Italije.

SVA PRAVA ZADŽANA