Nogometaši Bosne i Hercegovine danas igraju prjateljsku utakmicu protiv Engleske

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u Newcastleu igrat prijateljski susret sa selekcijom Engleske.

Selektor Zmajeva je za večerašnji susret odabrao 21 igrača, a nakon što se Miralem Pjanić oprostio od igranja u dresu reprezentacije BiH, naš nacionalni tim je dobio novu ‘‘desetku‘‘, a to će biti Ermedin Demirović.

S druge strane, na spisku jedino nije bilo mjesta za mladog igrača hrvatskog Osijeka, Naila Omerovića, koji će večerašnji duel sa Englezima odgledati sa tribina.

Ovako izgleda Barbarezov spisak za večerašnji meč: Golmani: Nikola Vasilj, Kenan Pirić, Osman Hadžikić; Odbrana: Dennis Hadžikadunić, Ermin Bičakčić, Anel Ahmedhodžić, Nihad Mujakić, Nikola Katić, Stjepan Radeljić, Tarik Muharemović, Jusuf Gazibegović; Vezni red: Dario Šarić, Benjamin Tahirović, Denis Huseinbašić, Armin Gigović, Dženis Burnić, Madžid Šošić, Haris Hajradinović; Napad: Ermedin Demirović, Haris Tabaković i Edin Džeko.

Pred polazak naše reprezentacije u Newcastl, selektoru Sergeju Barbarezu je pozlilo i ostao je u Sarajevu. Kako je javljeno za medije trener Zmajeva bi se trebao naknadno priključiti reprezentaciji.

Reprezentativci BiH od srijede su se pripremali u Sarajevu, a dan uoči utakmice u Newcastleu je održana konferencija za novinare na kojoj su se obratili kapiten Edin Džeko i član stručnog štaba Ninoslav Milenković umjesto selektora Barbarez

-Probali smo da se što bolje pripremimo za ovo malo vremena koje smo imali do utakmice. Dosta smo analizirali i međusobno razgovarali. Probaćemo da se prikažemo u najboljem mogućem svijetlu i da pokušamo da ispunimo sve taktičke zamisli koje smo sebi zacrtali. Svi igrači koji su u reprezentaciji su tu sa razlogom, bez obzira na njihove godine. Vjerujemo u projekat i sve nas koji činimo ovu reprezentaciju – rekao je Milenković.

– Ovo je jedna nova reprezentacija sa mnogo mladih igrača i svima je potrebno dati određeno vrijeme. Nije lako igrati protiv Engleske u Engleskoj i Italije u Italiji. Treba biti realan i reći da su to reprezentacije koje su favoriti za osvajanje Europskog prvenstva. Za nas je najvažnije da se igrači upoznaju sa načinom rada novog izbornika i stručnog stožera, da se to dovede na jednu zadovoljavajuću razinu. I sada kada imam 38 godina, a i ranije, za mene je igranje za reprezentaciju veliki ponos i san. Dok sam potreban izborniku i stručnom stožeru, ja sam tu – kazao je Džeko.

Utakmica Engleska – Bosna i Hercegovina igra se od 20.45 sati na stadionu St James Park.

SVA PRAVA ZADŽANA