Započeli radovi na uređenju centra čaršije u Bosanskoj Otoci

U značajnoj viziji modernizacije i urbanog podmlađivanja centra Bosanske Otoke, započeli su radovi na rekonstrukciji saobraćajnice, koji se odnose na presvlačenje kompletnog asfaltnog sloja na dionici od mosta do skretanja u Ulicu Radnička, kao i stavljanje kocki na trotoare sa obje strane ceste.

Ovim projektom je predviđeno zajedničko ulaganje Grada Bosanska Krupa i JP Ceste Federacije BiH d.o.o., u sanaciju i uređenje pješačkih staza, kao i sanacija cijelog kolovoznog dijela. Vrijednost ovog projekta je 260.000,00KM, a Grad Bosanska Krupa će izdvojiti 100.000,00KM.

Pored radova na rekonstrukciji puta, Grad Bosanska Krupa raspisao je i tender za uređenje Trga u čaršiji – I faza, srca Bosanske Otoke, koji služi kao kulturno središte i mjesto okupljanja, druženja i razvoja. Radovi se odnose na uređenje parkinga i saobraćajnica u zoni od Spomen sobe do Doma kulture zaključno sa novim parkingom, koji će se nalaziti na mjestu sadašnje pijace i na dio koji se nalazi ispred pošte, a koji će biti pretvoren u zelenu površinu sa mobilijarom i igralištem za djecu.

‘’Zajedno postavljamo temelje za svjetliju, inkluzivniju budućnost – onu u kojoj svi zajedno idemo naprijed. Želimo i trudimo se Insuli sačuvati njen identitet i vrijednosti, sa novijim izgledom i modernizacijom, za lakši život i napredak, ali i poslovanje, te sam izgled srca Bosanske Otoke”, ističe gradonačelnik Armin Halitović.

Projekti rekonstrukcije i modernizacije, kao što je ovaj u Bosanskoj Otoci vrijedna je investicija u budućnost i održivost. Kroz pažljivo planiranje i saradnju sa stručnim licima, inženjerskim i građevinskim partnerima, projekat je spreman da pruži vrhunske rezultate koji prevazilaze očekivanja.

Predvođen gradonačelnikom Halitovićem, ovaj ambiciozni poduhvat je spreman da preobrazi ne samo centralnu jezgru Bosanske Otoke, već i saobraćajnu infrastrukturu, ali i kvalitetniji i sigurniji način života pješaka, te podstiče lokalni, ali i regionalni prosperitet.

#Radoviutoku

SVA PRAVA ZADŽANA