Alen Islamović:Bijelo dugme sprema novi album

Nakon sarajevskog koncerta Bijelog dugmeta kojim su započeli turneju “Doživjeti stotu”, Alen Islamović je najavio da grupa sprema i novi album.

Bijelo dugme je jedna od najpoznatijih rock grupa bivše Jugoslavije osnovana u Sarajevu 1974. godine. Iako mladi, članovi grupe su bili već iskusni glazbenici. Sastav aktivno djeluje od 1974-1989 i u tom vremenskom razdoblju objavljuju petnaestak albuma, uz nekoliko kompilacija i mnogobrojne singlove.

Alen Islamović je gostujući u podcastu Soundtrack vremena dan nakon koncerta u Sarajevu otkrio da bi u septembru trebali raditi na novom albumu.

“Trebali bi raditi novu ploču, ali gramofonsku ploču. Neće biti izdanja CD-a, klasična gramofonska ploča. Prodavat će se online, znat će se kad šta i kako”, kazao je.

Pojasnio je i šta publika može očekivati: “Bit će to rock ploča, ova će postava raditi. Bit će jedno veliko osvježenje ono u šta će se upustiti Bijelo dugme i ne smijem više ništa reći”. Turneja pod nazivom “Doživjeti stotu” počela je upravo u glavnom gradu BiH, gdje je i osnovan bend 1974. godine, koji je ubrzo postao najpopularniji sastav bivše Jugoslavije.

SVA PRAVA ZADŽANA