Poziv 5. Festival tradicije i narodnih običaja

29.05.2024.godine 5. Festival tradicije i narodnih običaja našeg kraja. Pozivamo sva udruženja i KUD-ove za učešće na petom festivalu tradicije i narodnih običaja našeg kraja. Učešće mogu uzeti i pretstavljanjem izvorne pjesme i koreografijom našeg kraja u trajanju 5-7 minuta.

Kako kaže naziv festivala običaji našeg odnosno kraja iz kojeg dolazite, također se možete prijaviti za učešće izvedbom mini- pretstave starog običaja iz vašeg kraja. Koja udruženja nemaju ovakve aktivnosti u sklopu udruženja mogu doći kao moralna podrška, bujrum svima.

-Sve prijave za učešće u aktivnostima festivala do 24.05.2024. godine radi bolje organizacije.

“Zamolila bi vas koje su se već prijavile da uz prijavu napišete kratku biografiju o udruženju koje pretstavljati (godine postoojanja,aktivnosti društva..) radi boljeg pretstavljaja svakog udruženja kuda ili grupe koja je prisutna na festivalu.

Za sve učesnike će biti obezbjeđen ručak. Manifestacija će se održati u Domu kulture Jezerski 29.05.2024. sa početkom u 15h. Pozivamo sve građane našeg kantona i šire da svojim prisustvom uveličaju događaj. Bujrum svima !” U potpisu Suada Suljić Harčević predsjednica UŽZOR VAKAT.

SVA PRAVA ZADŽANA