DAN OTVORENIH VRATA U BOSANSKOKRUPSKOJ GIMNAZIJI

U ponedjeljak je u prostorijama JU Opća gimnazija „Bosanska Krupa“ u našem gradu upriličen Dan otvorenih vrata.

Školu su posjetili menadžment i učenici završnih razreda bosanskokrupskih osnovnih škola.

„U proteklom periodu smo imali promociju škole. U periodu od sedmog do desetog smo imali promociju u osnovnim školama sa pedagogom, profesorima i našim učenicima i tom prilikom smo mi njih i pozvali da dođu i da nam budu gosti. Da vide šta naša škola njima nudi. Ono što još mogu dodati, što se tiče cilja i onog zašto smo mi došli na tu ideju… To je bilo i ranijih godina, ali htjeli smo uz tu neku promociju kod njih, da ih lijepo ugostimo da oni ustvari dožive sve ono što smo im na promociji prenijeli“ ističe direktorica JU Opća gimnazija „Bosanska Krupa“, Mirnesa Mešić.

Bosanskokrupski gimnazijalci su predstavili školske projekte, radove i aktivnosti zajedno sa predmetnim profesorima, te im na taj način približili rad ustanove.

Direktorica Mešić u nastavku naše bilješke o ovom događaju, ističe:

„Potrudili smo se da im iz raznih predmeta, pošto je Gimnazija ustanova gdje nemamo neke stručne predmete, odnosno, to su više opći predmeti koje učenici u osnovnoj imaju, s tim da dobijaju neke nove, kao što su latinski jezik, filozofija, logika, sociologija i demokratija.“

Dan otvorenih vrata se već godinama unazad, tradicionalno, realizuje u ovoj školi koja je i zaštitni znak bosanskokrupskog višedecenijskog školstva.

Prvenstveni cilj je da se maturanti osnovnih škola pravovremeno informišu i upoznaju sa radom ove srednje škole, osobito onih koji se u budućnosti žele posvetiti društvenim i posebnim prirodnim naukama, što im uveliko može olakšati pri izboru nastavka obrazovanja na visokoškolskim institucijama.

Erna Redžić

SVA PRAVA ZADŽANA