ZMAJEVI ĆE U POLUFINALU BARAŽA ZA EURO IGRATI PROTIV UKRAJINE

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine će u polufinalu baraža za Euro igrati protiv Ukrajine, odlučeno je današnjim žrijebom u Nyonu.

Zmajevi će u polufinalu baraža igrati protiv Ukrajine, dok će drugi polufinalni par činiti Izrael i Island.

Polufinalni duel protiv Ukrajine će biti odigran 21. marta 2024. godine u našoj državi, najvjerovatnije u Zenici na stadionu Bilino Polje.

Ukoliko se naša selekcija plasira u finale baraža koje se igra 26. marta, naša selekcija bi bila domaćin Izraelu ili Islandu.

Podsjetimo, na Euro su se već plasirali Njemačka, Belgija, Francuska, Portugal, Španija, Škotska, Turska, Austrija, Engleska, Mađarska, Slovačka, Albanija, Danska, Nizozemska, Italija, Češka, Srbija, Slovenija, Švicarska, Rumunija i Hrvatska, dok će preostala tri učesnika biti dobijena kroz tri baraža. Bosna i Hercegovina se nalazi u baražu B.

Ovo će biti peti baraž u kojem Zmajevi igraju za odlazak na jedno veliko takmičenje i četvrti uzastopni kada su u pitanju plasmani na Euro.

Nažalost, nikada nismo prošli na veliko takmičenje kroz baraž, a zaustavljali su nas redom Portugal dva puta (SP 2010. i EP 2012.), Republika Irska (EP 2016.) i Sjeverna Irska (EP 2020.).

Parovi baraža za Euro 2024:

Put A:

Polufinale:

Par 1: Vels – Finska

Par 2: Poljska – Estonija

Put B:

Par 1: BiH – Ukrajina

Par 2: Izrael – Island

Put C:

Par 1: Gruzija – Luksemburg

Par 2: Grčka – Kazahstan

Pobjednici duela parova 1 će biti domaćini u finalima sva tri puta baraža.

(KLIX)

SLUŠAJ UŽIVO

Vijesti

Tagovi