U SVIM ŠKOLAMA NA PODRUČJU BOSANSKE KRUPE POČELO DRUGO POLUGODIŠTE

Danas je nakon zimskog raspusta i radosti počelo drugo polugodište. Učenici osnovnih i srednjih škola kako u Unsko-sanskom kantonu tako i u Bosanskoj Krupi su se vratili u svoje školske klupe.

„Škole su pripremljene, sva četiri objekta naše škole, znači centralna škola, područna škola Pilana, područna škola Veliki Badić i područna škola Ostružnica. Djeca su se vratila u školske klupe, u tople učionice, čiste. Prijevoz je obezbijeđen, dakle prevoznik je pristao da vozi naše učenike putnike“, ističe direktorica JU „Druga osnovna škola“ Bosanska Krupa, Daira Zjakić.

Učenici su se vratili odmorni i spremni za nove uspjehe i pobjede sa svojim drugarima, a svoje oduševljenje ne krije djevojčica Alena, učenica JU „Druga osnovna škola“ Bosanska Krupa, koju ćemo čuti u nastavku:

„Igrali smo se i sad crtamo malo. Kad sam krenula u školu bila sam sretna. Bilo mi je fino u školi i jedva čekam da dođem na nastavu.“

Početak drugog polugodišta se ove godine poklopio sa Međunarodnim danom obrazovanja, koji se od 2018. godine odlukom Generalne skupštine Ujedinjenih nacija obilježava 24. januara. Cilj obilježavanja ovog značajnog datuma je jačanje uloge koju obrazovanje ima za uspostavljanje globalnog mira, napretka i razvoja. Ovo je prilika da se podiže svijest javnosti o tome da obrazovanje mora biti dostupno svima u svim dijelovima svijeta bez ikakve razlike u karakteristikama nosilaca prava na obrazovanje, te da obrazovanje ima ključnu ulogu za razvijanje, dobrobit i napredak svake osobe.

Svim učenicima i prosvjetnim radnicima želimo sretan Međunarodni dan obrazovanja i uspješan nastavak školske godine.

Erna Redžić

SLUŠAJ UŽIVO

Vijesti

Tagovi