AJDIN OSMANOVIĆ POKLONIO ČAROBNU NOĆ SEVDAHA BOSANSKOJ KRUPI

Sinoć je u Velikoj sali Doma kulture u Bosanskoj Krupi održan solistički koncert Ajdina Osmanovića.

Koncert je održan povodom 120 godina postojanja Bošnjačke zajednice kulture Preporod, pod pokroviteljstvom Grada Bosanska Krupa i BZK Preporod Bosanska Krupa.

Velika sala Doma kulture je bila ispunjena do posljednjeg mjesta. Pored tradicionalnih sevdalinki, Ajdin,mlada zvijezda u usponu je izveo i par zabavnih pjesama i oduševio publiku, koja je do posljednjeg trenutka pjevala zajedno s njim. Njegova pratnja je bio profesor i mentor, Jasmin Brašnjić, od kojeg ćemo u nastavku čuti nešto više o početku i ideji njihove muzičke saradnje:

«Naša saradnja je zapravo počela kroz časove Muzičke kulture. Tako je kod mene došao i Ajdin,kao jedanaestogodišnjak i jednostavno Ajdin kada je zapjevao prvu pjesmu,to je bila pjesma “Tebi majko misli lete”. Jednostavno, tada su se kod mene popalile sve lampice i zapravo shvatio sam da je to jedan dječak koji se rađa u stotinu godina.»

Njihova saradnja je donijela niz uspjeha. Ajdin, mlada zvijezda iz Srebrenika, svojom skromnošću, kvalitetom, te čarobnim osmijehom oduševljava publiku gdje god se nalazio.

«Bili smo i u Makedoniji, u Srbiji i imali smo još nekoliko koncerata u Bosni i Hercegovini.» ističe Ajdin Osmanović.

Ajdina Osmanovića nazivaju i novim Safetom Isovićem, što nije ni čudno, jer slušajući njegov umiljat,a opet očaravajući glas postanemo sigurni da će se u budućnosti tek pjevati o Bosni,njenim ljepotama i prenijeti sevdah širom svijeta na najbolji i najljepši način.

Erna Redžić

SLUŠAJ UŽIVO

Vijesti

Tagovi