Spasilački timovi iz BiH danas kreću u zemljotresom pogođene dijelove Turske

Spasilačke službe iz cijele Bosne i Hercegovine danas će krenuti ka zemljotresom pogođenim dijelovima Turske.

Za Klix.ba je potvrđeno da će ukupno 50 pripadnika Federalne uprave civilne zaštite, Republičke uprave civilne zaštite kao i Civilne zaštite Brčko Distrikta avionom krenuti ka Turskoj.

Direktor RUCZ-a Milan Novitović rekao nam je da iz RS-a ide operativni tim sa 21 članom i jednim psom za potrage. Iz FUCZ-a je nominovan tim od 17 članova i dva psa za potrage, a iz Brčkog bi trebalo krenuti 12 članova civilne zaštite.

Novitović nam je kazao da se sve koordiniše sa ambasadom Turske i Ministarstvom sigurnosti BiH, kao i partnerskim AFAD-om.

Spasilački timovi iz BiH će biti raspoređeni u različite gradove na jugoistoku Turske nakon što su ih jučer razorili snažni zemljotresi. Njima bi se u narednim danima mogli pridružiti i dobrovoljci iz gorskih službi spašavanja.

Zemljotresi su jučer najviše pogodili gradove Gaziantep, Kahramanmaras, Hatay, Osmaniye, Adiyaman, Malatya, Sanliurfa, Adana, Diyarbakir i Kilis.

(KLIX)

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 152 puta

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1832 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa