PROJEKAT „GREEN ISLANDS TOUR“ NASTAVLJA PODRŠKU TURISTIČKIM OPERATERIMA SA PODRUČJA GRADA BOSANSKA KRUPA

Danas je u okviru projekta „Green Islands Tour“ (Obilazak zelenih otoka) izvršena primopredaja električnih bicikala turističkim operaterima, koji su izrazili interes za učešće u projektu, te dobili podršku u obliku opreme vrijedne skoro 25.000,00 KM. Nabavljena oprema koristit će se za unapređenje turističke ponude tri turistička operatera na području grada Bosanska Krupa.

Ovo je nastavak podrške turističkim operaterima kroz projekat EU4BusinessRecovery, kojeg sufinansiraju Evropska unija i Savezna Republika Njemačka.

„U okviru projekta kojeg Grad Bosanska Krupa realizuje sa GIZ-om u Bosni i Hercegovini, danas imamo jednu malu svečanost podjele bicikala za korisnike projekta. Radi se o jednoj zajedničkoj platformi proširenja turističkih usluga na području grada Bosanska Krupa i mi smo svim onima koji su ušli sa nama u ovaj projekat obezbijedili ono što im je bilo potrebno. Dakle, ko je iskazao potrebu za nekom opremom koja će unaprijediti njihovu uslugu u turizmu, mi smo im osigurali tu opremu. Također, u okviru ovog projekta na Velikim adama predviđen je jedan kamp koji će proširiti turističku ponudu na području grada Bosanska Krupa. I naravno ono što je vrh svega toga je jedna platforma turističkih usluga grada Bosanska Krupa“ istakao je ovom prilikom gradonačelnik Armin Halitović.

U proteklih nekoliko mjeseci podršku kroz projekat „Green Islands Tour“ (Obilazak zelenih otoka) dobilo je ukupno dvanaest turističkih operatera sa područja grada. Naime, do sada je u okviru projekta isporučena oprema vrijednosti preko 100.000,00 KM. Tako je turističkim operaterima sa područja grada Bosanska Krupa, pored električnih bicikala, isporučena i oprema potrebna za profesionalnije pružanje usluga posjetiocima.

Zadovoljstvo sa projektom i podrškom grada Bosanska Krupa iskazali su i turistički operateri. Jedan od korisnika projekta, predstavnik zabavnog parka „Zeleni otoci“ gospodin Dino Zjakić rekao je da je Vrlo bitno imati podršku lokalne zajednice i „osjećati tu neku potporu da idemo svi u istom pravcu. U našem slučaju radi se trenutno o turizmu, i evo u sklopu projekta mi smo dobili podršku u vidu bicikala. U ovom slučaju mi smo dobili konkretno 4 električna bicikla koji će proširiti ponudu „Zelenih otoka“. Pored Zelenih otoka tu su još „Zlatna nit“ i drugi operateri iz sektora turizma koji su također kroz ovaj projekat dobili podršku.“

Oprema koja se nabavlja u okviru projekta „Green Islands Tour“ služit će za jačanje kapaciteta turističkih operatera. U narednom periodu dodatnu podršku u obliku opreme dobit će još četiri operatera, a pored toga, svih dvanaest turističkih operatera će proći obuku koja podrazumijeva izradu planova kontinuiteta poslovanja i uvođenje inovativnih digitalnih alata

 

Projekat „Green Islands Tour“, čija je ukupna vrijednost 550.000KM, zajedno implementiraju Grad Bosanska Krupa i Centar za promociju lokalnog razvoja PLOD iz Bihaća. U okviru projekta planirano je unapređenje i promocija Bosanske Krupe kao turističke destinacije, uspostava modela upravljanja destinacijom, kreiranje zajednička turističke ponude, jačanje kapaciteta turističkih operatera, dvojezična online marketinška platforma, kao i sistem monitoringa kvaliteta, što će omogućiti brži oporavak i rast turističkog sektora na ovom području.

Projekat „Green Islands Tour“ (Obilazak zelenih otoka) se implementirati u okviru šireg EU4BusinessRecovery projekta Evropske unije, koji pruža podršku Bosni i Hercegovini u ublažavanju ekonomskih posljedica izazvanih pandemijom COVID-19. EU4BusinessRecovery je vrijedan 13,7 miliona eura, a zajednički ga finansiraju Evropska unija (13 miliona eura) i Savezna Republika Njemačka (700 hiljada eura). Implementiraju ga GIZ, ILO i UNDP, od januara 2021. do juna 2023. godine. Više informacija na: www.eu4business.ba.

Za više informacija o projektu „Green Islands Tour“ (Obilazak zelenih otoka) molimo kontaktirajte:

Ime i prezime, pozicija, institucija/organizacija:

Esma Hergić, stručni saradnik za zaštitu okoliša, Grad Bosanska Krupa

Telefon:+387 (0)37 961 460

Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.">Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

 

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 188 puta

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 2183 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa