DRUGO SAOPĆENJE RADNIKA RADIJA BOSANSKA KRUPA

Cijenjeni sugrađani, poštovani slušaoci Radija Bosanska Krupa u cilju nastavka informisanja javnosti po pitanju aktualne situacije u Radiju Bosanska Krupa ,o čemu smo vas informisali u svom saopćenju od ponedjeljka, 27.juna, želimo iznijeti sljedeće:

Na sastanak kojeg su sazvali uposlenici Radija ,a koji je bio zakazan juče u 17 sati odazvali su se ispred osnivača Predsjedavajući Gradskog vijeća Bosanska Krupa Alen Lipovača i Gradonačelnik Armin Halitović, dok medju radnike nije došao niti jedan član ni Skupštine Radija niti Nadzornog odbora. Jedni su morali doktoru,drugi su imali kolektivni izlet sa djecom, treći su rekli da imaju važnija posla, a neki od njih, poput predsjednika Nadzornog odbora Hasana Komića radnicima je čak prijetio tužilaštvom.

Na sastanku pravnu pomoć radnicima pružila je advokatska kancelarija Amira Ezića.

Iako, kako smo rekli, sastanku nisu prisustvovali oni koji su nam trebali objasniti razloge donešenih odluka mi smo predstavnike osnivača,predsjedavajućeg Lipovaču i gradonačelnika Halitovića, upoznali sa svim protuzakonitim radnjama koje su počinjene od petka,17.juna na Konstituirajućoj i Prvoj radnoj sjednici Nadzornog odbora.

U tom smislu uposlenici naše medijske kuće su formulisali svoj zahtjev kojeg danas upućujemo članovima Nadzornog odbora, a Skupštini društva, Predsjedavajućem Gradskog vijeća i Gradonačelniku isti ćemo dostaviti na znanje.

Kako bi javnost bila upoznata sa našim zahtjevom u nastavku ga donosimo u cjelosti, adresiranog Nadzornom odboru:

„ U cilju prevazilaženja situacije, a vezano za nezakonitosti nastale u postupku donošenja Odluke o razrješenju starog i imenovanju novog direktora pozivamo Vas da u roku od tri(3) dana od prijema ovog zahtjeva stavite van snage sve odluke donešene nakon razrješenja starog i imenovanja novog (vd) direktora.

Razlozi za podnošenje ovakvog zahtjeva sastoje se u činjenici da je donošenju odluka koje bi se trebale staviti van snage prethodio niz nezakonitih radnji koje sa stanovišta pozitivno-pravne zakonske regulative dovode u pitanje postojanje krivične odgovornosti na strani njihovih donosioca.

Posebno navodimo da u konkretnom slučaju nije provedena procedura upisa direktora u sudski registar privrednih subjekata Općinskog suda u Bihaću, što samo po sebi povlači pitanje zakonitosti i legitimiteta lica koje se predstavlja kao vd direktor JP“Radio Bosanska Krupa“.

Nadalje, do juče,28.juna nije bila provedena zakonita procedura primopredaje pečata pa se njegovo korištenje ima okarakterisati kao zloupotreba od strane lica koje isti koristi.

U cilju zaštite naših prava jedan primjerak ovog zahtjeva uz dodatna obrazloženja razloga za njegovo podnošenje bit će proslijednjen ustanovama i institucijama nadležnim za preispitivanje zakonitosti u poslovanju javnog preduzeća te Tužilaštvu USK sa namjerom da isti preispitaju zakonitost u postupanju lica kojima se ovaj zahtjev šalje.“

Kako smo naveli članovi Nadzornog odbora imaju rok od tri dana od prijema zahtjeva da van snage stave sve odluke donešene nakon razrješenja starog i imenovanja novog (vd) direktora. U protivnom svoja prava bit ćemo prinudjeni nastaviti tražiti pravnim putem i pozvati na krivičnu odgovornost svih aktera novonastale situacije.

                                                          Uposlenici JP „Radio Bosanska Krupa“

Zadnji put promjenjen četvrtak, 30 Juni 2022 06:42
Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 884 puta

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1697 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa