Novo vozilo za DVD Bosanska Krupa

Postavljajući prioritete u 2021 godini Uprava i članovi „Dobrovoljnog vatrogasnog društva Bosanska Krupa“ (DVD) su između ostalog pokrenuli pitanje nabavke vatrogasnog vozila za potrebe tehničkih intervencija traženja i spašavanja.

Potrebna sredstva su prikupljena iz vlastitih izvora od članarina, projektne aktivnosti te prodajom komandnog vozila. Na javni poziv za podršku u sufinasiranju nabavke vozila od mnogih upućenih poziva privatnom i javnom sektoru na iste su se odazvali ŠPD Unsko-sanske šume doo i Ibrahimović doo.

U konačnici zahvaljujući vlastitim sredstvima i sredstvima društveno odgovornih kompanija prikupljena su sredstva u visini od 11.000,00KM za nabavku vozila. Prikupljenim sredstvima je nabavljeno vatrogasno vozilo kombi Renault Master 2000 godište sa 6 sjedišta i prostorom za smještaj opreme.

Započeti projekat nabavke tehničkog vozila je završen u 2022. godini sa registracijom, brendiranjem i opremanjem te stavljanjem na raspolaganje timu za traženje i spašavanja ali i svim stanovnicima na području lokalne zajednice Grada Bosanska Krupa.

U narednom periodu predstoji uređenje unutrašnjog prostora za adekvatniji smještaj opreme odnosno prilagođavanje istog za opremu i sredstva za spašavanje na vodi i sa visina koju koristi vatrogasno-spasilačka jednica DVD-a Bosanska Krupa.

DVD BOSANSKA KRUPA se finansira kroz članarinu, budžete organa vlasti, projekte po javnim pozivima, donacije pravnih i fizičkih lica a prikupljena sredstva koristimo za nabavku nove i održavanje postojeće opreme. Na području Grada Bosanska Krupa egzistiraju tri DVD-a koje organ uprave kroz budžetsko finasiranje podržava godišnje iznosima od po 3.000,00KM.

 

DVD/RadioBK

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 596 puta

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1099 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa