Novi potres: Građani prijavili manja oštećenja na stambenim objektima, odroni na cestama

FOTO: Fena FOTO: Fena

Na području Mostara dosad nema prijavljenih šteta i posljedica od novog potresa koji je jutros u 6.27 sati, jačine 4.8 stepeni po Richteru, 17 km istočno od Stoca, na području Berkovića, pogodio Hercegovinu, osim što je ponovno uznemirio građana te manjeg odrona kamenja s brda Hum na gradsku magistralu u Donjoj mahali.

Kamenje su po prijavi, odmah uklonili pripadnici PVP-a Mostar te omogućili nesmetano odvijanje prometa, izvijestili su u nedjelju iz Operativnog centra Civilne zaštite HNK-a.  

Nadalje navode kako je OC Civilne zaštite Grada Mostara do sada zaprimio dvije prijave putem telefona za oštećenja materijalnih dobara uslijed djelovanja prvog zemljotresa od 22. aprila 2022. godine.

Podsjećaju kako je područje Stoca jučer pogodilo više manjih potresa koji su na stambenim objektima izazvali manju materijalnu štetu.

Na putnom pravcu Stolac – Neum, došlo je do odrona, pa su na teren upućeni radnici poduzeća "Ceste Mostar".                                                               

Do sada je na području Stoca zaprimljena pedeset jedna prijava oštećenja stambenih objekata (napuknuće zidova, probijanje kamenih gromada na zidovima kuća, oštećenja dimnjaka i polomljeni crijep).                                                                                                                                            

 Radnici DVD Stolac, Komunalno Stolac, su na terenu i prema prioritetima raščišćavaju komade otpale žbuke, kamenja, cigle od dimnjaka i crijepa sa stambenih objekata.

Na području Čapljine urađena je sanacija dimnjaka i krova Osnovne škole te dimnjaka i krovišta na 11 stambenih zgrada i 55 porodičnih kuća.

(FENA)

Zadnji put promjenjen nedjelja, 24 April 2022 10:38
Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 536 puta

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1147 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa