Obilježavanje 30.godišnjice formiranja Armije RBiH

Povodom 15.aprila, Dana Armije RBiH, prigodnim sadržajima obilježit će se 30.godišnjica njenog formiranja.

Na području Unsko-sanskog kantona obilježavanje Dana Armije počelo je danas obilaskom Centralnog šehidskog spomen obilježja i mezarja u svim gradovima i općinama, polaganjem cvijeća, učenjeme Fatihe i odavanjem počasti.

Na Centralnom šehidskom spomen obilježju u Bosanskoj Krupi polaganju cvijeća, učenju Fatihe i odavanju počasti prisustvovali su predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti Grada Bosanska Krupa,zakonodavne vlasti USK, predstavnici udruženja proisteklih iz proteklog odbrambeno-oslobodilačkog rata i građani.                                                                                                

Sutra, 15.aprila, u 10,30 planirana je posjeta kasarni “Adil Bešić” u Bihaću i prezentacija urađenih radova na izgradnji muzeja 2.pješadijskog (rendžerskog) puka Oružanih snaga BiH. Od 11,30 sati planiran je obilazak Centralnog spomen obilježja “Humci” u Bihaću, učenje Jasina i Fatihe, polaganje cvijeća i odavanje počasti na obilježju Humci, Katoličkom groblju i mezaru dr.Irfana Ljubijankića.

Od 17,45 sati planirano je polaganje cvijeća na Centralnom spomen obilježju šehidima i poginulim borcima Grada Cazina, a u 18,00 sati bit će upriličena Svečana akademija povodom 30.godišnjice formiranja Armije RBiH koja će se održati u Sali Kulturnog centra Cazin.

RadioBK

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 396 puta

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1035 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa