JAVNI POZIV DVD-a BOSANSKA KRUPA ZA PRIJEM NOVIH VATROGASACA

Dobrovoljna vatrogasna društva (DVD) kao udruženja od posebnog značaja koja dobrovoljnim/volonterskim angažmanom svojih članova značajno unapređuju sistem zaštite i spašavanja na području svoje lokalne zajednice gdje djeluju, svoju operativnost i mobilnost zasnivaju na mladim i sposobni operativnim članovima.

Zbog izražene tendencije masovnog odlaska mladih sa prostora naselja Bosanska Krupa za boljom egzistencijom u uređenim društvima i posljedica koje osjeti lokalna zajednica na udaru se nalaze i DVD-ovi koji svoj rad i održivost zasnivaju upravo na mladim ljudima iz svoje lokalne zajednice. U nastojanju da se suprostavi takvim tendencijama a u cilju zadržavanja minimalne operativnosti dobrovoljne vatrogasno-spasilačke jedinice (DVSJ) Upravni odbor „DVD BOSANSKA KRUPA“ je raspisao Javni poziv za upis novih operativni članova svoje DVSJ. Pored općih uslova koje kandidati moraju ispunjavati, a na osnovu kojih Upravni odbor svojom odlukom donosi Rješenje o prijemu u članstvo, DVD svojim budućim članovima nudi niz pogodnosti koje se ogledaju u dodatnim edukacijama i obrazovanju radi sticanja specijalističkih zvanja, sposobnosti i profesionalne edukacije cjeloživotnog obrazovanja koje su karakteristične za segment zaštite i spašavanja.

Između ostalog kandidatima a budućim članovima DVD kroz svoj „Centar za obuku vatrogasaca i

spasioca“ nudi mogućnost obuke, edukacije i sticanja zvanja/licenci/certifika za:

 sticanje zvanja „dobrovoljni vatrogasac“,

 sticanja zvanja za upravljača čamca, vodiča-skipera i drugih plovila,

 sticanja zvanja za upravljača čamca sa vanbrodskim motorom dužine do 15m,

 sticanje zvanja rukovaoca sredstvima radio veza - CEPT, Novice (N) i Entry (E) klase,

 sticanje zvanja spasioca na vodi,

 sticanje zvanja za spasioca sa visina (vertikalna spašavanja s visina i iz dubina).

Poseban kuriziotitet je da je „DVD BOSANSKA KRUPA“ jedna od nekoliko organizacija koja je saglasnostima od Ministarstva prometa i komunikacija FBiH (FMPiK) ali i Kantonalne uprave za civilnu zaštitu Unsko-sanskog kantona (KUCZ USK) ovlaštena za vršenje pojedinih obuka i edukacija u cilju priprema kandidata za polaganje pred nadležnim komisijama FMPiK (upravljači čamaca) i KUCZ USK-a (dobrovoljni vatrogasac). Pored obuka i edukacija pruža ju Vam se mogućnosti druženja u zdravom i prijateljskom okruženju te upoznavanja ovakvih i sličnih udruženja u BiH i okruženju i posjete istim. Ukoliko imate želju, volju i sposobnosti da svoje slobodno vrijeme utrošite za sigurnost naših sugrađana na području djelovanja DVD-a pridružite nam se.

Javni poziv je otvoren do 30.aprila, a prijaviti se možete na broj: 062/262-614 ili na e-mail:Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Zadnji put promjenjen srijeda, 30 Mart 2022 10:55
Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 500 puta

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1682 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa