Općina Bosanska Krupa proglašena Gradom Bosanska Krupa.

Danas Dom naroda Federalnog parlamenta potvrdio odluku Predstavnickog doma kojim opština Bosanska Krupa dobija status grada što je na svojoj FB stranici potvrdio i načelnik općine,a sada gradonačelnik Armin Halitović:

Dragi moji sugrađani, od danas građani Grada Bosanska Krupa,  Dom naroda Federalnog parlamenta upravo je prije nekoliko trenutaka  potvrdio odluku Predstavničkog doma i dosadašnju Općinu Bosanska Krupa proglasio Gradom Bosanska Krupa. Ponosan sam na tu činjenicu, a vjerujem i najveći broj vas, taj osjećaj dijeli sa mnom. Kada sam se 2008. godine  odlučio kandidovati za prvog čovjeka općine Bosanska Krupa, to je bio jedan od dugoročnih, vizionarskih, ali ostvarivih  ciljeva. Još tad sam rekao da neću biti političar, već menadžer i ekonomista i da je osnovni cilj da otvaranjem novih radnih mjesta promjenimo izgled naše lokalne zajednice i  stvorimo sve uslove da jednog dana dobijemo status grada i tako se uvrstimo u  lokalne zajednice kojima bi i inače pripadali da nije bilo svih uništavanja tokom troipogodišnjeg  rata. Tada, dakle 2008. godine, na izbornom plakatu svjesno je stavljeno da sam kandidat za gradonačelnika Bosanske Krupe i evo 14 godina kasnije taj cilj je i ostvaren.

Možda neki misle da je 14 godina dug period, ali u historijskom smislu to je vrlo kratko vrijeme u kojem smo od izuzetno nerazvijene sredine, uspjeli da dođemo do statusa Grada. Ima onih koji misle da je taj naziv samo „kozmetički“ i da nam ništa posebno ne donosi, ali nisu u pravu, jer nam se tek sad otvaraju ogromne mogućnosti za korištenje europskih fondova i ako to budemo znali iskoristiti, možemo na ovim prostorima očekivati još svjetliju budućnost.

Današnji dan će sigurno ostati upisan u historiji našeg Grada, te želim iskoristiti ovu priliku da se zahvalim svojim najbližim saradnicima koji su radili na izradi potrebnih akata, ali i svim vijećnicima u Općinskom vijeću Bosanska Krupa koji su podržali  ideju i jednoglasno usvojili predložene akte.

Zahvaljujem se i našem delegatu u Domu naroda Mladenu Loniću i Hadisu Jusiću, te poslanicima u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Tahiru Nuhiću i Zeidu Mujiću i svim ostalim koji su sa mnogo žara lobirali da prođe naš prijedlog i koji su upotrijebili sav svoj politički  autoritet  da  dobijemo današnji status Grada.

Vama građanima Grada Bosanska Krupa čestitam današnji dan sa željom da nam se i ubuduće sve naše vizije ostvare.

Živi i zdavi mi bili!!!


                                Gradonačelnik

                                Armin Halitović

Zadnji put promjenjen četvrtak, 17 Februar 2022 19:35
Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 489 puta

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1941 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa