MINISTAR HOPOVAC POD ISTRAGOM ZBOG ZLOUPOTREBE SLUŽBENOG POLOŽAJA

Po naredbi Općinskog suda u Bihaću od 9. februara ove godine, a pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu jutros su izvršili pretres u Ministarstvu obazovanja USK.
Tokom pretresa izuzeta je dokumentacija u cilju istrage protiv ministra Almina Hopovca za kojeg postoje osnovi sumnje da je zloupotrijebio položaj i nije sa rukovodeće funkcije razriješio uposlenika Ministarstva Damira Redžića, što je naloženo presudom u slučaju „Vozač“.

„Navedenu istražnu radnju Tužilaštvo provodi zbog postojanja osnova sumnje da je ministar u Vladi USK protivno pravosnažnoj presudi Općinskog suda u Bihaću kojom je Damiru Redžiću izrečena sigurnosna mjera zabrane vršenja poziva aktivnosti i funkcije na rukovodećim pozicijama upravo u tom Ministarstvu rasporedio na rukovodeće poslove a potom i posljednjim rješenjem prenio ovlaštenja u rukovođenju koja su iz nadležnosti Ministarstva“, kazala je za RTV USK Senka Delić, portparolka Tužilaštva USK.

Ministar Almin Hopovac je u svojoj izjavi naglasio da se Ministarstvo, službenici i on stavljaju na raspolaganje institucijama ove zemlje, Tužilaštvu i sudovima. S druge strane zasjedanje Kantonalnog odbora SDP-a, čiji je Hopovac član, najavio je predsjednik KO ove stranke Razim Halkić nakon koje će se očitovati o slučaju.

Podsjetimo da je Damir Redžić, zbog kojeg se vodi istraga protiv ministra Hopovca, jedan od trojice uhapšenih u oktobru 2020. godine, koje je Tužilaštvo teretilo da su namještali polaganje vozačkih ispita.
Izvor: rtvusk

Ocijeni
(0 glasova)

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1834 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa