Za ponedjeljak najavljen štrajk upozorenja Policije USK-a

Predstavnici Sindikata Policije Unsko-sanskog kantona (USK) najavili su kako će u ponedjeljak, 14. februara organizirati štrajk upozorenja, ukoliko njihovo članstvo do tada ne dobije januarsku plaću.

Finansijska blokada tog kantona uvjetovana je neusvajanjem Odluke o privremenom financiranju, odnosno višemjesečnim nepostojanjem definirane većine i nefunkcioniranjem Skupštine USK.

Dok predstavnici političkih partija koje participiraju u Skupštini USK optužuju i uslovljavaju jedni druge, predstavnici svih kantonalnih sindikalnih podružnica apeluju i upozoravaju da hitno izglasaju potrebne finansijske dokumente, odnosno deblokiraju rad i funkcioniranje ustanova i institucija.

Primjer Sindikata Policije USK vjerovatno će vrlo brzo slijediti sindikati osnovnog, srednjeg i visokog obrazovanja, te Sindikat sudova i Kantonalnog tužilaštva. Članovi boračkih udruženja također upozoravaju na tešku situaciju demobilisanih boraca, koji nisu dobili ni naknade za decembar prošle godine.

Podsjećamo, na sjednici Kolegija Skupštine USK-a, održane u petak, 11. februara, odlučeno je da će X vanredna sjednica Skupštine, na kojoj će se razmatrati Prijedlog Budžeta Unsko-sanskog kantona, Zakon o njegovom izvršenju, Finansijski plan i Program Zavoda zdravstvenog osiguranja i Službe za zapošljavanje, biti održana u srijedu, 16. februara, u online modelu.

Ocijeni
(0 glasova)

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1830 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa