Od marta kreću radovi na rekonstrukciji ulice 511.Sbbr vrijedni 1 000 000 KM

Potpisivanjem ugovora sa firmom KOV-GRAD iz Bužima, kao izvodjačem radova, u Kabinetu općinskog načelnika danas je ozvaničen početak radova na uredjenju, sanaciji i rekonstrukciji ulice 511.Sbbr.

Projekt je ovo koji uključuje i rekonstrukciju Trga Alije Izetbegovića i čija ukupna vrijednost prelazi dva milion maraka. U prvoj fazi, za koju su putem Vlade FBIH i općinskog budžeta osigurana sredstva u jednakom iznosu, odnosno po 500 000 KM, radiće se sanacija i rekonstrukcija dijela ulice 511.Sbbr, od benziske pumpe „Irfan Kadić“ do zgrade pošte.

„Mi smo taj projekt najavili i predstavili negdje početkom novembra prošle godine. Svega tri mjeseca od tada mi evo potpisujemo ugovor. S obzirom da ovakvi poslovi i ovakvi iznosi traže dosta vremena mi smo u rekordnom roku uspjeli obezbijediti sredstva za prvu fazu u kojoj će se raditi dionica od benziske pumpe do pošte u ovoj godini – kaže načelnik općine Armin Halitović.

Kako je načelnik Halitović u izjavi za RadioBK rekao već teku pripreme na kompletiranju projekta za drugu fazu tj. rekonstrukciju Trga Alije Izetbegovića, a njegova su očekivanja da ćemo do kraja kalendarske godine imati sredstva i za ovu drugu fazu. Prva faza podrazumijeva rekonstrukciju prostora od stambenih i poslovnih objekata do magistralne ceste koja se neće dirati i saobraćaj će se odvijati nesmetano. Početak radova je planiran oko prvog marta ovisno o vremenskim prilikama. Ovo je, kako je kazano prilikom potpisivanja ugovora, jedan od najjačih projekata u smislu visine sredstava izdvojenih iz općinskog budžeta u visini od 500 000 KM, dok je drugi dio sredstava stigao „združenim snagama“ sa nivoa Vlade FBiH.

„Moram kazati da je to jedan od najznačajnijih projekata u zadnje vrijeme u Bosanskoj Krupi i da će grad značajno izmijeniti svoj izgled. Ono što me posebno raduje je da smo združenim snagama od samog početka i ja i općinski načelnik stali uz ovaj projekt i došli u priliku da danas potpišemo ovakav ugovor u vrijednosti od milion maraka- kazao je Mehmed Mahmić zastupnik u Skupštini USK.

On je kazao da je već upućena aplikacija za drugu fazu ovog projekta, a to je Trg Alije Izetbegovića. „Ja se nadam iskreno da ću ovih dana dobiti povratnu informaciju vezanu za dodatnih 500 000 KM. Već smo obavili odredjene razgovore i sa direkcijom i sa ostalim institucijama i realna su očekivanja da će naš strogi centar grada zasijati jednim sasvim drugim svjetlom“.

Idejno rješenje uredjenja ulice 511 Sbbr. i Trga Alije Izetbegovića, koje gradjani imaju priliku vidjeti u video prezentaciji, uradio je arhitektonski studio „Bis-Tip“, a ukupna vrijednost projekta je preko dva miliona maraka. Radovi na prvoj fazi, za koju je danas potpisan ugovor, kreću oko 1.marta i za očekivati je da će glavna prometnica i uži centar grada dobiti jedan funkcionalan i urban izgled, a na zadovoljstvo svih gradjana koji žive i rade u Bosanskoj Krupi.

Renata S.

Potpis ugovora 511 2

Potpis ugovora 511 3

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 878 puta

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1854 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa