Međunarodna konferecija u Bosanskoj Krupi : „Zbrinjavanje i upravljanje otpadom“

Bosanska Krupa,sljedeće sedmice ,osmog decembra biće domaćin druge međunarodne konferencije na temu „Zbrinjavanje i upravljanje otpadom“ koja će biti organizirana u Centru za podršku poduzetništvu Bosanska Krupa.

Cilj konferencije je ukazati na to da je naš planet zatvoren ekosistem s ograničenim količinama sirovina za novu proizvodnju i da se posljednjih nekoliko decenija sve više razvija koncept „kružnog gospodarstva“ ili „cirkularne ekonomije koja ne odbacuje sirovine koje se mogu još koji put iskoristiti za proizvodnju proizvoda koji ljudima trebaju pa je moto ove konferencije :

„Otpad nije smeće, već energetska sirovina za proizvodnju suvremenih goriva: sintetičkih plinova - etanola, metanola, električne energije i vodika…energenta budućnosti „

Organizatori konferencije su Općina Bosanska Krupa, JKP „10. Juli“ i West Balkan Clean Hydrogen IJEX Platformrukovodeći se Direktivama i prioritetima Europske komisije „Europski Zeleni Plan“ 2020/30/50, te prateći današnja događanja i dostignuća u Europi i svijetu.

Teme važne za energetsku budućnost bit će otvorene kroz uvodne prezentacije na tri teme:

  1. 1.Upravljanje otpadom i sortiranje;
  2. 2.Proizvodnja sintetskih plinova, električne energije i vodika ,uplinjavanjem otpada;
  3. 3. Organizacija i izgradnja sistema skladištenja, distribucije, postavljanja H2-puniona, konzumenata u industriji i prometu.

Konferenciju će pozdraviti Ivica Jakić (direktor H2 - West Balkan Clean Hydrogen IJEX Platform iz Austrije ) i Vjekoslav Vuković ( dopredsjednik Vanjskotrgovinske komore BIH),a otvoriće je načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović.

 

Dževada Štancl

Zadnji put promjenjen srijeda, 01 Decembar 2021 14:32
Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 112 puta

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1026 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa