Jezerski u „Šesnaest dana aktivizma“

Međunarodna kampanja „16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja se obilježava od 25. novembra do 10. decembra svake godine.

Jednu takvu aktivnost u ponedjeljak 6.decembra organizira Udruženje za održivi razvoj „Vakat“ iz Jezerskog.Članice ovog udruženuja uz suradnju sa „Centrom za edukaciju, istraživanje i ravnopravnost društva „KORAK“,pripremile su tribinu pod naslovom „Snažna i sretna žena jer ljubav nije crvene boje“.Gosti na tribini biće Nermina Latić Ćehić i Jasmin Delić.

Nermine Latić-Ćehić iz Velike Kladuše je za samo jedanaest mjeseci objavila četiri djela,a napisala ih je do sada sedam.Svaka knjiga je svjedok jedne teške životne priče. Tribina ima isti naziv kao i posljednja knjiga ove autorice. 

„Često sam bila svjedok nemilim događajima kao što je nasilje u porodici. Vrlo često mi se desilo da prepoznam žrtvu nasilja samo po onim skrivenim pogledima, bez ijedne izgovorene riječi.Pisala sam o tom.“-ističe..Poruka je da želi svojim angažmanom pokrenuti okolinu da ne tretira nasilje kao tradiciju,što je veoma često.

Ova autorica je zajedno sa Jasminom Delićem napisala i knjigu „Žena“ koja je spoj psihologije i vjere. Opisuje ženu kao majku, kćerku i suprugu, njene emocije”.

Priliku da se upoznaju s radom ovo dvoje autora ,kako u pisanju tako i na društvenom angažmanu na promoviranju nenasilja na ženama imaće učesnice i učesnici javne tribine koja je zakazana za ponedjeljak 6.decembra u 18 sati u Jezerskom.

Dževada Štancl

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 110 puta

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1028 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa