Početak radova na saobraćajnici od Doma zdravlja do Krušničkog mosta

Na sam rođendan općine Bosanska Krupa, načelnik općine Armin Halitović, direktoru JU „Direkcija regionalnih cesta USK-a“ Bihać Amiru Osmančeviću, uručio Rješenje o odobrenju za izvođenje radova na rekonstrukciji i asfaltiranju regionalne ceste R-404a, dionica od prilaza za ZU Dom zdravlja Bosanska Krupa do mosta preko rijeke Krušnice. Radovi počinju odmah i nadaju se, kako iz direkcije tako i iz općinskog organa, da će što prije biti završeni i da će poboljšati sigurnost pješaka, ali i saobraćaja u tom predjelu.
‘’Danas smo povodom dana općine Bosanska Krupa poklonili Krupljanima vrijednost radova od 850 hiljada maraka , a to je potez izrade pjeskaških staza pored Doma zdravlja i završetak regionalnog puta prema Arapuši. S tim radovima okončavamo jedan dugi proces radova koji su trajali. Danas smo dobili dozvolu, otpočinemo s radovima i nadamo se da ćemo završiti u toku ove građevinske godine’’ - ističe Amir Osmančević, direktor JU ‘’Direkcija regionalnih cesta USK’’.
Ova regionalna saobraćajnica istaknuta je kao problem već prije par godina, kada se aludiralo na nesigurnost i loše uvjete, a lobiranjem u skupštini kantona USK, skupštinska zastupnica Ifeta Kadić se posebno založila te će u ove radove biti utrošeno 850.000KM.
‘’Započeli su radovi na saobraćajnici kod Doma zdravlja, a sredstva su obezbijeđena na inicijativu kantonalne zastupnice Ifete Kadić. Radi se o važnom projektu koji će sigurno osigurati bezbjednost pješaka na ovog dijelu regionalnog puta. Ono što očekujemo je da se radovi završe u dogovorenom roku. Takođe očekujemo da će se riješiti imovinsko-pravni odnosi kada je u pitanju regionalni put u Arapuši i da ćemo i taj dio puta spojiti’’ – kaže Midhat Arnautović, predsjednik NES-a Bosanska Krupa.
Pored rekonstrukcije ove dionice, dogovoreno i uređenje mosta preko rijeke Krušnice te postavljanje novih rasvjetnih tijela, a govorilo se i o asfaltiranju ostatka puta prema Arapusi, dio od tri kilometra, koji je podigao velike tenzije proteklih mjeseci. Kako navode nasi govornici i to će biti riješeno uskoro, uz pomoć Vlade USK.
‘’Meni je posebna čast što smo u Bosanskoj Krupi, na Dan oslobođenja i Dan općine počeli ovaj projekt sanacije puta Arapuša i ovih trotoara kraj doma zdravlja s podrškom od 850 000KM, otvaranjem gimnazije, zatim najavom sredstava za Kobiljnjak i Ćojluk sa još 100 000KM od Vlade, program nižim nivoima vlasti, koji smo isplatili za protekle godine i Bosanska Krupa i u tom može očekivati oko 300.000 KM’’ – navodi premijer USK, Mustafa Ruznic.

E.V

Ocijeni
(0 glasova)

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1122 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa