Svečana sjednica u povodu 26.godišnjice slobode i Dana općine Bos.Krupa

Brojnim sadržajima medju kojima i svečana sjednica Općinskog vijeća Bosanska Krupa obilježena je 26. godišnjica od kada su borci i starješine 511. Sbbr, 505. Vmbr. i 503. Sbbr u sadejstvu sa drugim jedinicama 5. Korpusa oslobodili ovu općinu. Kao i svake tako i ove godine oslobodjenje Bos.Krupe obilježeno je prigodnim tradicionalnim, sportskim i kulturnim sadržajima. Brojnim gostima iz Vlade USK, Skupstine USK, zastupnicima iz Općine u višim nivoima vlasti,načelnicima pojedinih općina i gradova, prisutnim općinskim vijećnicima,pripadnicima ratnog sastava 511. Sbbr Petog Korpusa ARBiH, boračkih organizacija te gradjanima na početku svečane sjednice obratio se predsjedavajuća Općinskog vijeća Djemal Elezović koji je izmedju ostalog kazao da općina Bosanska Krupa kao i brojne druge općine u BiH suočavaju se sa raznim problemima,od odlaska stanovništva, otvaranja radnih mjesta,izgradnje infrasturukture.Put jeste težak i trnovit,ali boriti se moramo:

„U ime Općinskog vijeća Bosanska Krupa zahvalan sam svima koji pridonose našem razvoju, ponajprije našim građanima koji su nam to omogućili i zbog kojih smo ovdje, preduzećima, ustanovama te pojedincima na njihovom zalaganju i rezultatima, a sve u korist boljitka naše općine.Medjutim, ono što želim da poručim sa ovog mjesta jeste da naša borba nije i ne smije prestati, jer samo ustrajnošću ćemo doći do rezultata,a oni znače bolji kvalitet života naših sugradjana.“

U petnaestominutnom dokumentarnom filmu prikazano je gdje je bosanskokrupska općina danas,gdje su naši privredni potencijali i šta je to na čemu će infrastrukturno Bosanska Krupa graditi svoju budućnost.

Načelnik Armin Halitović je još jednom uputio čestitku svim oslobodiocima Bosanske Krupe.Sedamnaesti septembar je čestitao svima koji su na bilo koji način pomogli izgradnju i obnovu Bosanske Krupe te se zahvalio svima koji su dali svoj doprinos od 1995.godine na ovamo kada je u pitanju poslijeratna obnova i izgradnja te stvaranje uslova za ostanak i opstanak na ovim prostorima.

 

Dodijeljene plakete,zahvalnice i pohvale

Kao i uvijek u drugom dijelu sjednice dodijeljene su plakete ,zahvalnice i pohvale.

Priznanje Općinskog vijeća Bosanska Krupa PLAKETA „17.Septembar“:

  1. 1.      Asim Harbaš
  2. 2.      Redžep Rekić

Priznanja „Plaketa oslobodilaca“ dobili su:

1.      Amir Hasić-Ćelo

2.      Rahm.Mirsadu Šabiću

3.     Posthumno šehidima Stanice javne bezbejdnosti Bos.Krupa

 

 

Priznanje općinskog načelnika odnosno „Zahvalnica“ ove godine su dobili:

1.      Asimu Hadžiću

2.      Salihu Šariću

3.      Udruženjima: „Miris dunja“Pištaline

                             „Aktiv žena Otoka“, Bos.Otoka

                             „Mimoza“,Bosanska Krupa

                             „Jasminka Čaušević“,Arapuša

                             „Vakat“, Jezerski

4.      Ećo komerc“, Bosanska Krupa

 

Priznanje Općinskog vijeća Bosanska Krupa:

  1. Srce za Krajinu
  2. Udruženje „Vakat“, Jezerski
  3. Ismet Alagić
  4. Mirza Ahmetbašić

 

Priznanje Općinskog načelnika Bosanska Krupa «POHVALA» dodjeljuje se učenicima generacije u školskoj 2020/2021 :

1.     Sara Nuhić - učenica Opće gimnazija „Bosanska Krupa“,

2.     Anisa Kišmetović - učenica Mješovite srednje škole „Safet Krupić“,

3.     Amil Rekić- učenik „Prve osnovne škole“ Bosanska Krupa,

4.     Adil Sumbuljević - učenik „Druge osnovne škole“ Bosanska Krupa,

5.     Alli Abazović - učenik škole „Otoka“ Bosanska Otoka,

6.     Faruk Ramić - učenik škole „Jezerski“ u Jezerskom.

 

Po završetku svečane sjednice Općinskog vijeća prisutni su mogli u Gradskoj galeriji u Domu kulture pogledati ratne fotografije Jasmina Beširevića i Šefika Veladžića ,a koje su nastale u ratnom vihoru 1992-1995.

 

Obilazak šehitluka i spomen obilježja na području Općine

 

Podsjećamo da je obilježavanje „Septembarskih dana slobode“ počelo krajem avgusta memorijalnim turnirom u boćanju „Mirsad Crnkić“ te obilježavanjem Dana brigade 1. Septembra kao i brojnim drugim sadržajima.U jutarnjim satima ovog petka, delegacija općine Bos.Krupa kao i predstavnici javnog života općine i kantona obišla su spomen obilježja u Bos.Krupi i Bos.Otoci, kao i šehitluke u Jezerskom i Pištalinama gdje je položeno cvijeće i proučena fatiha za sve one koji su svoje živote dali za odbranu BiH i oslobodjenje svoje općine.Neposredno pred svečanu sjednicu brojne zvanice,gosti kako vjerskog,političkog i uopće javnog života općine i kantona posjetili su Centralno spomen obilježje gdje je položeno cvijeće i proučena fatiha za poginule branioce naše domovine.

Renata S.

Zadnji put promjenjen subota, 18 Septembar 2021 07:04
Ocijeni
(0 glasova)

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 2011 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa