Printaj ovu stranu

19.septembra obilježavamo Dan veterana policije

компьютерная помощь Сызрань
новости Винница
19.septembra obilježavamo Dan veterana policije

Devetnaesti septembar obilježava se kao Dan Veterana policije. Naime tog dana predsjedništvo R BiH je odlučilo da angažuje i rezervni sastav policije kako bi spriječilo da dođe do rata i nepotrebnih nemira unutar građana Bosne i Hercegovine.

Tokom rata ova Stanica javne bezbjednosti(SJB) prošla je većinu ratišta na terenu bihaćkog okruga, od Hasinog vrha, grmuškog platoa, Gate, Todorva, Ostrožnice, Kobiljnjaka itd. Ova jedinica je forsirala Unu u dva navrata preko mosta u Grmuši te čamcima na Ostružnicu. U borbama poginulo je devet pripadnika SJB Bos.Krupa ,a od ukupnog broja angažovanihh ratnih policajaca 90 % je ranjavano u direktnim borbama.

Zbog izuzetnog doprinosa u odbrani domovine 06.aprila 1995. godine SJB Bos.Krupa odlikovana je najvećim kolektivnim priznanjem RATNOM ZASTAVOM MUP-a BiH, jednom od tri dodijeljene u R BiH,kao i devet zlatnih zvijezda i tri srebrne.

Tim povodom u nedjelju, 19.septembra od 10 sati na Centralnom spomen obilježju u Bos.Krupi veterani policije,porodice šehida, RVI i drugi gradjani položiće cvijeće i proučiti fatihu te i na ovaj način odati počast svojim saborcima koji su život položili u odbrani domovine.

RadioBK

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 169 puta
новости Battlefiel4
портал недвижимости