19.septembra obilježavamo Dan veterana policije

Devetnaesti septembar obilježava se kao Dan Veterana policije. Naime tog dana predsjedništvo R BiH je odlučilo da angažuje i rezervni sastav policije kako bi spriječilo da dođe do rata i nepotrebnih nemira unutar građana Bosne i Hercegovine.

Tokom rata ova Stanica javne bezbjednosti(SJB) prošla je većinu ratišta na terenu bihaćkog okruga, od Hasinog vrha, grmuškog platoa, Gate, Todorva, Ostrožnice, Kobiljnjaka itd. Ova jedinica je forsirala Unu u dva navrata preko mosta u Grmuši te čamcima na Ostružnicu. U borbama poginulo je devet pripadnika SJB Bos.Krupa ,a od ukupnog broja angažovanihh ratnih policajaca 90 % je ranjavano u direktnim borbama.

Zbog izuzetnog doprinosa u odbrani domovine 06.aprila 1995. godine SJB Bos.Krupa odlikovana je najvećim kolektivnim priznanjem RATNOM ZASTAVOM MUP-a BiH, jednom od tri dodijeljene u R BiH,kao i devet zlatnih zvijezda i tri srebrne.

Tim povodom u nedjelju, 19.septembra od 10 sati na Centralnom spomen obilježju u Bos.Krupi veterani policije,porodice šehida, RVI i drugi gradjani položiće cvijeće i proučiti fatihu te i na ovaj način odati počast svojim saborcima koji su život položili u odbrani domovine.

RadioBK

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 325 puta

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 640 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa