Printaj ovu stranu

Šetnja za ozdravljenje 03.oktobra

компьютерная помощь Сызрань
новости Винница
FOTO: Arhiva FOTO: Arhiva

Organizacija "Think Pink - Zajedno smo jedno" odredila je da će ovogodišnje izdanje „Utrka/šetnja za ozdravljenje“ biti održano 3. oktobra, a svi zainteresovani se već mogu prijaviti putem online platforme.

Riječ je o najvećem društveno odgovornom događaja u Bosni i Hercegovini čiji je cilj podizanje svijesti u borbi protiv raka dojke u BiH.

Učešćem u utrci "Race for the Cure", građani širom BiH će pomoći oboljelima od karcinoma dojke kroz prikupljanje potrebnih sredstava, ali i ukazivati na postojanost i raširenost ovog oboljenja. Trka, odnosno, šetnja za ozdravljenje "Race for the Cure" je najveći sportski događaj za promociju važnosti ženskog zdravlja, u kojem učestvuje i Udruženje oboljelih od karcinoma „Behar“ iz Bihaća. Kroz donacije ili uplatu simbolične registracije od 10,00 KM na platformi podižete svijest o karcinomu dojke te učestvujete u Trci/šetnji za ozdravljenje "Race for the Cure", a kompletan iznos od registracija usmjerava se za mamografske preglede u ruralnim područjima Bosne i Hercegovine, kao i za paketiće za svaku novo operisanu ženu.

rtvusk

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 89 puta
новости Battlefiel4
портал недвижимости