Printaj ovu stranu

U susret 26.godišnjici oslobođenja Bosanske Krupe

компьютерная помощь Сызрань
новости Винница
U susret 26.godišnjici oslobođenja Bosanske Krupe

U petak, 17.septembra, navršit će se 26 godina od dana kada su jedinice 511.slavne u sadejstvu sa jedinicama 505.viteške i 503.slavne brigade i drugim jedinicama 5.Korpusa Armije RBiH oslobodile Bosansku Krupu.

Tim povodom, a u okviru manifestacije „Septembarski dani slobode“ – 17.septembar, koji je i Dan Općine Bosanska Krupa obilježit će se prigodnim sadržajima, a prvi od njih je obilazak spomen-obilježja i šehidskih mezarja na području općine Bosanska Krupa od 09,00 do 11,00 sati.

Degustacija rođendanske torte bit će upriličena u 11,30 sati na Trgu Alije Izetbegovića. Svečani otvor novoizgrađene zgrade Javne ustanove Opća gimnazija Bosanska Krupa planiran je za 15,00 sati, obilazak Centralnog spomen-obilježja od 16,00 sati dok je za 17,00 sati planirana Svečana sjednica Općinskog vijeća Bosanska Krupa. Od 19,00 sati na Trgu Alije Izetbegovića održat će se koncert „Voljenom gradu“ grupe „Linija života“ a specijalni gost je Alen Islamović.

Podsjetimo, u okviru manifestacije „Septembarski dani slobode“ tokom vikenda, 28.i 29.avgusta održan je Memorijalni turnir u boćanju „Mirsad Crnkić“. U srijedu, 1.septembra, Dan 511.slavne brdske brigade obilježen je obilaskom spomen-obilježja i šehidskih mezarja na području općine Bosanska Krupa, izložbom ratne opreme i eksponata iz odbrambeno-oslobodilačkog rata, dok je centralna svečanost obilježavanja Dana 511.slavne održana na Malim adama gdje je upriličeno druženje boraca 511. slavne bbr. uz kulturno-zabavni program i obraćanje zvanica. U subotu, 4.septembra održanje 14. Biciklistički maraton „Stazama 511. slavne“.

RadioBK

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 210 puta
новости Battlefiel4
портал недвижимости