Podrška za Muriza Memića, za pravdu, za istinu

Sinoć se na Trgu u Bosanskoj Krupi, Muriz Memić, otac ubijenog Dženana Memića, koji se bori za pravdu za svoje dijete preko pet godina, svim prisutnima obratio i pozvao ih na proteste 11.09.2021.godine,  gdje će od nadležnih institucija tražiti konačnu istinu u vezi smrti svoga sina te konačnu pravdu koja već više od pet godina nije zadovoljena.

Muriz je krenuo put gradova i općina Bosne i Hercegovine, pozivajući ljude da ga podrže, jer kako i sam kaže, samo narod može i mora promijeniti stanje kakvo je sad. Prethodila mu je tribina u Bihaću, u Bosanskoj Krupi domaćinski ga je dočekala porodica Malkoč, s porodicom Agić, koje dijele sličnu bol, ali rukom u ruci, podržavajući borbu koja je obilježila zadnjih pola decenije, borbu za svu našu djecu i njihovu sigurnost.

Ko je ubio Dženana Memića i zašto Memić ne govori na glas, ističe i on sam, jeste da je bespotrebno bilo šta govoriti da se ne bi ugrozio sam slučaj te da ne bi došlo do bespotrebnih problema. Jer kako kaže, država je ta koja mora naći rješenje za ovu borbu, koju vodi već dugi niz godina.

Porodica Memić očekuje mnogobrojnu podršku na protestima 11.septembra, dvadesetim po redu, gdje želi pokazati da smo svi za pravdu i istinu, ali i da zajedno možemo stati u kraj korupciji, trulom sistemu i beznadežnoj pravdi koja nas trenutno okružuje.
 
Elma V.
Pravda za Dzenana 2
Pravda za Dzenana 3
Zadnji put promjenjen nedjelja, 05 Septembar 2021 10:20
Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 398 puta

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1673 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa