DESETA ČORBARIJADA U SUBOTU 19.JUNA, PRIJAVA EKIPA DO 18.JUNA

Foto: arhiva Foto: arhiva

Obzirom na dobru epidemiološku sliku Općina Bosanska Krupa, ŠPD“Unsko sanske šume“ i Centar za kulturu, obrazovanje i informisanje Bosanska Krupa ove godine uz poštivanje epidemioloških mjera organizuju desetu po redu bosanskokrupsku Čorbarijadu i cjelodnevno druženje građana bosanskokrupske općine i njihovih gostiju. Čorbarijada,odlučio je organizacioni odbor, održat će se 19. juna kod Šumarske kuće u Šujnovcu.

Manifestacija kao i do sada počinje paljenjem vatre već od 8 sati, a takmičarski dio na Čorbarijadi traje od 10 do 13 sati kada će se proglasiti ovogodišnji pobjednici. Za njih su obezbijeđene vrijedne nagrade, a posebno priznanje dobit će najveselija , najmlađa ekipa i najstarija ekipa.

Ekipe za Čorbarijadu mogu imati neograničen broj članova, s tim da četiri člana učestvuju u pripremi čorbe. Svaka ekipa mora imati prigodno ime i jedoobrazne majice. Pobjednike će odrediti stručni žiri, a ekipa pobjednika sa prethodne Čorbarijade može učestvovati samo izvan konkurencije.

Svi koji žele učestvovati mogu se prijaviti zaključno sa petkom 18. junom do 19 sati kod Refika Selimagića - Keksa putem telefona 060/ 31 35 818.

Za posjetioce će biti obezbijeđen ručak, prostor za osvježenje i odmor.

Organizatori još jednom pozivaju sve učesnike i posjetioce da se pridržavaju epidemioloških mjera kako bi održali dobro stanje i ovog ljeta mogli organizovati i druge manifestacije koje su u pripremi.

RadioBK

Ocijeni
(0 glasova)

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1116 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa