Galić u Bihaću: Za rješavanje migrantske krize nužna suradnja svih strana

Ravnatelj Granične policije BiH Zoran Galić razgovarao je u Bihaću s predsjednikom Vlade Unsko-sanskog kantona Mustafom Ružnićem i gradonačelnikom Bihaća Šuhretom Fazlićem o upravljanju migrantskom krizom.

Galić je upoznao županijske i gradske vlasti s dosadašnjim mjerama i aktivnostima koje Granična policija BiH poduzima u kontekstu migrantske krize, kao i o planiranim aktivnostima Granične policije.

Istaknuo je da je ključna suradnja u borbi protiv nezakonitih migracija i iskazao podršku Gradu Bihaću, s obzirom na veliki broj migranata u ovom gradu, priopćeno je iz Granične policije BiH.

"Apsolutno razumijem građane Bihaća, kao i premijera i gradonačelnika, kakav teret nose jer i Granična policija BiH se s istim problemom suočava na druge načine. Samostalno i bez pomoći nitko ne može riješiti ovakvu situaciju, zato zajedničkim snagama moramo nastaviti ulagati maksimalne napore da se spriječe nezakoniti prelasci državne granice", rekao je ravnatelj Galić.

Istaknuta je spremnost Granične policije BiH da se i u idućem razdoblju surađuje još više nego dosad s ciljem sprječavanja nezakonitih prelazaka državne granice jer to u konačnici znači i manji broj migranata na području Grada Bihaća i Unsko-sanskog kantona, dodaje se u priopćenju.

 

FENA

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 72 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1765 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa