Vijeće ministara donijelo zaključak da se migranti smjeste u Biru

Vijeće ministara BiH je na vanrednoj telefonskoj sjednici donijelo zaključak da se migranti iz kampa Lipa smjeste u kamp Bira i pozvalo je vlasti Unsko-sanskog kantona da to što prije učine.

"Kako je lokaciju bivše fabrike Bira u Bihaću Vijeće ministara Bosne i Hercegovine svojom odlukom od 11. marta 2019. godine odredilo kao privremeni prihvatni centar za smještaj migranata, Vijeće ministara BiH izričito poziva vlasti Unsko-sanskog kantona i Grada Bihaća da poštuju navedenu važeću odluku i bez odgađanja izvrše prihvat i smještaj migranata na lokaciju Bira", saopćeno je nakon varedne sjednice.

Podsjećamo, migranti koji su trebali biti premješteni iz bihaćkog kampa Lipa na novu lokaciju noć su proveli pod vedrim nebom jer su jučer autobusi kojima su trebali biti transportovani prazni napustili Bihać.

Istovremeno, stanovnici Bihaća okupili su se ispred Bire odakle su poručili da bi smještanje migranata na tu lokaciju teško ugrozilo sigurnost ljudi koji se nalaze ovdje. Zbog toga su donijeli odluku da se to nikako ne smije dogoditi.

 

KLIX

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 171 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1611 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa