BiH ponudila pomoć Hrvatskoj nakon snažnog zemljotresa

Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine ponudilo je Ministarstvu unutrašnjih poslova Hrvatske – Ravnateljstvu civilne zaštite pomoć nakon razornog zemljotresa koji je danas pogodio Petrinju i još nekoliko gradova.

S obzirom na to da je oštećen veliki broj objekata te da se još traga za preživjelima, Ministarstvo sigurnosti BiH je nakon izvršenih konsultacija i koordinacije s institucijama u BiH i Hrvatskoj, stavilo na raspolaganje dva tima za zaštitu i spašavanje.

”Radi se o timu Federalne uprave civilne zaštite sa 42 spasioca i timu Republičke uprave civilne zaštite RS sa 18 spasilaca, koji će ukoliko pomoć bude prihvaćena od strane Hrvatske, sa svom pratećom opremom biti odmah upućeni u pogođeno područje”, navodi se u saopćenju Ministarstva sigurnosti BiH.

Snažan potres jačine 6,3 stepeni po Richteru, prema podacima Eurmediteranskog seizmološkog centra (EMSC), pogodio je Hrvatsku u utorak oko 12.20 sati. Prema podacima EMSC-a zemljotres je zabilježen na dubini od deset kilometara, s epicentrom devet kilometara od Siska i 46 od glavnog hrvatskog grada Zagreba.

Jako podrhtavanje tla osjetilo se i u Bosni i Hercegovini, Srbiji, Crnoj Gori, Sloveniji, Mađarskoj...

federalna.ba/AA

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 159 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1548 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa