Građani Bihaća ponovo pred 'Birom', na ulazu u grad pojačana policijska kontrola

Građani Bihaća i večeras su se okupili pred nedavno zatvorenim Prihvatnim centrom "Bira", gdje već više od 70 dana protestuju protiv povratka ilegalnih migranata i izbjeglica u ovaj migracioni centar u samom središtu grada.

Ponovili su da ne protestuju protiv ljudi u nevolji, nego isključivo protiv njihovog smještanja u užoj gradskoj zoni, s obzirom na iskustva s narušenom sigurnosnom situacijom u prethodnom periodu kada je u ovom centru boravilo oko dvije hiljade ljudi.

- Jednostavno, ne želimo da središte grada ponovo bude pregaženo. Imamo loša iskustva i nastojat ćemo istrajati u očuvanju sigurnosti naše djece, kao i očuvanju odluka Gradskog vijeća Bihać i Skupštine Unsko-sanskog kantona - rekao je jedan od okupljenih građana.

Poslije današnjih nemilih događaja u prihvatnom kampu na lokalitetu Lipa, značajno je pojačana policijska kontrola na ulazu u grad Bihać. Angažovana je i Jedinica za specijalističku podršku Ministarstva unutrašnjih poslova USK.

Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić i kantonalni premijer Mustafa Ružnić ponovili su danas jasan stav protivljenja povratku ilegalnih migranata u Biru, ali i izrazili spremnost na saradnju i zajedničko djelovanje s nadležnim državnim institucijama, te pružanje svakog vida pomoći ljudima koji su ostali bez privremenog smještaja.

 

FENA

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 169 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1569 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa