USK: Usvojen Zakon o dopunskim pravima branilaca

Zastupnici u Skupštini Unsko-sanskog kantona (USK) danas su na sjednici usvojili Zakon o dopunskim pravima branilaca i članova njihovih porodica.

- Demobilisani borci sada su ostvarili svoje pravo na novčani dodatak, a poboljšanje ovog zakona u odnosu na onaj iz 2005. godine ogleda se i u tome što su oslobođeni plaćanja zdravstvene premije, građevinskih dozvola i komunalnih taksi. Također, ovim zakonskim propisima omogućit ćemo i podršku, odnosno određene olakšice prilikom zapošljavanja boračke populacije - riječi su ministra za pitanja boraca i ratnih vojnih invalida USK Ermin Zulić.

Usvojena je i Odluka o privremenom financiranju Unsko-sanskog kantona za prva tri mjeseca naredne godine. Za tu svrhu je predviđen iznos od 45 miliona i 800 hiljada maraka.

- va Odluka omogućit će nesmetano funkcionisanje Kantona do 31. marta 2021. godine, a naravno odmah po dobijanju zvaničnih projekcija od Federalnog ministarstva financija i prikupljenim saglasnostima, ponudit ćemo Nacrt i Prijedlog budžeta za iduću godinu- kazao je premijer USK Mustafa Ružnić.

U nastavku sjednice, između ostalog zastupnici će razmatrati i prijedloge zakona o naučno - istraživačkoj djelatnosti i priznavanju inostranih obrazovnih kvalifikacija, kao i Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Odluku o privremenom financiranju Zavoda zdravstvenog osiguranja USK.

FENA

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 258 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1570 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa